Asigurați-vă că cilindrul GPL durează mai mult și economisiți bani cu aceste 10 hack-uri

Posted By on 30 noiembrie 2020

  1. Așezați oala sau tigaia în așa fel încât să acopere întreaga flacără: Unii bucătari au un obicei prost de a porni arzătorul, oricând au nevoie să încălzească ceva. Dacă vedeți flăcări lingând părțile laterale ale navei, înseamnă că aragazul este ridicat prea sus. Reduceți temperatura până când flăcările sunt limitate la suprafața inferioară a cratiței. În caz contrar, căldura va scăpa în mediul înconjurător.
  2. Păstrați arzătorul aragazului curat: verificați culoarea flăcării. Albastrul este bun, în timp ce o flacără roșie / galbenă / portocalie este un semn de ardere incompletă, ceea ce înseamnă că gazul din conducte nu este folosit la potențialul său maxim și iată ce ar trebui să faceți:

Curățați arzătorul folosind apă călduță și o perie de curățat.

Dacă curățarea arzătorului nu rezolvă problema, atunci sunați la cei de la butelii la domiciliu.

  1. Gătiți eficient: asigurați-vă că ingredientele sunt tocate, curățate și la îndemâna dvs. înainte de a începe să gătiți. În acest fel, nu veți arde gaz inutil în timp ce vă pregătiți.
  2. Evitați gătirea în vas deschis: Căldura scapă rapid din vasele care sunt lăsate deschise. Prinderea căldurii va contribui la formarea aburului și la reducerea drastică a timpului de gătit. În afară de aceasta, acoperirea vaselor pe măsură ce fierbe, va ajuta la păstrarea umezelii și la prevenirea uscării acestora.
  3. Măsurați ceea ce gătiți: majoritatea oamenilor nu măsoară cantitatea de apă sau ingrediente în timp ce gătesc. Evaporarea excesului de apă poate afecta consumul de GPL.
  4. Ștergeți ustensilele uscate înainte de a le pune pe arzător: ustensilele care conțin picături mici consumă mai mult gaz pentru a evapora apa.
  5. Reduceți flacăra odată ce începe fierberea: Odată ce tigaia este încălzită, puteți reduce flacăra la minim și puteți economisi energie. Gătitul la căldură mare este, de asemenea, cunoscut pentru a distruge enzimele esențiale, nutrienții și vitaminele.
  6. Utilizați o oală sub presiune: aburul sub presiune gătește alimentele mai repede în comparație cu gătitul cu vas deschis. De asemenea, mâncarea rămâne caldă mai mult timp!
  7. Faceți mese cu o oală: mesele cu o oală sunt feluri de mâncare care se fac folosind un vas, de obicei un aragaz. Nu este doar un mod simplu de a găti, ci și o metodă de economisire a energiei.
  8. Verificați dacă există scurgeri: Acordați o atenție deosebită regulatorului, țevii și arzătorului pentru orice scurgeri mici care s-ar fi putut dezvolta în timp. Dacă aragazul dvs. are o conductă de gaz defectă, veți pierde benzina chiar și atunci când nu gătiți. Scurgerile ar trebui tratate imediat de cei de la butelii la domiciliu sector 1, deoarece prezintă un risc pentru siguranță și, de asemenea, conservă GPL.