Beneficii inchiriere utilaje de constructii

Utilajele de constructii sunt de obicei scumpe, chiar si atunci cand le cumperi la mana a doua iar mentenanta pentru ele este si ea la fel de scumpa, motiv pentru care au aparut si alternativele reprezentate de inchirieri utilaje de constructii. La costul de achizitie se adauga de obicei si mentenanta, dar si costurile pentru operatorii de utilaje de constructii, deci, se va dovedi ca este mult mai util sa inchiriezi astfel de utilaje decat sa le cumperi. Iata cele mai importante motive pentru care inchirierea este o alegere mai buna:

  1. Atunci cand inchiriezi utilajele nu mai platesti intretinerea

In momentul in care inchiriezi utilajele de constructii, mentenanta acestora este in sarcina firmei de inchirieri ceea ce inseamna ca vei scapa usor din punctul acesta de vedere si vei ramane cu banii in buzunar. Pentru ca un utilaj de constructii sa functioneze corespunzator sunt necesare operatiuni laborioase de intretinere care, de cele mai multe ori, sunt si foarte costisitoare. Faptul ca esti degrevat de astfel de sarcini este un lucru important care iti va aduce economii.

  1. Poti inchiria utilaje specializate pentru anumite operatiuni

Sunt anumite utilaje speciale pentru anumite materiale de constructii pe care ste posibil sa le folosesti rar in activitatea ta. In acest sens, chiar daca ai o firma de constructii, cea mai buna varianta este sa inchiriezi masinile respective si sa nu le cumperi pentru ca nu le vei folosi suficient de frecvent incat s aisi amortizeze costurile.

  1. Firmele care inchiriaza utilaje de constructii iti pot pune la dispozitie si operatori

In cazul in care nu dispui de operatori utilaje de constructii, cea mai buna varianta este aceea de a solicita firmei care se ocupa de inchirierea utilajelor si astfel de profesionisti. Tine cont de faptul ca utilajele de constructii nu pot fi operate de orcine. Acestea sunt masini grele, care pot genera daune materiale si umane considerabile daca nu sunt folosite corespunzator si pentru a fi operate este nevoie de autorizatii si atestate in domeniu. Nu te urca intr-un astfel de utilaj daca nu ai pregatirea necesara pentru a-l folosi.

  1. Iti este asigurat transportul

Anumite utilaje de constructii nu pot fi transportate pe roti pe toate drumurile si unele reglementari fac aproape imposibila mutarea acestora. De asemenea, anumite utilaje nu pot incapea pe sub poduri sau nu au voie sa mearga pe asfalt asa cum se intampla in cazul celor grele, care merg pe senile. In plus, ele se deplaseaza foarte greu deci timpul pentru a muta un astfel de utilaj dintr-o parte in alta poate fi foarte mare. In cazul in care inchiriezi, utilajele iti pot fi aduse la cerere, uneori contra cost alteori gratuit, in functie de intelegerea ta cu firma de inchirieri, pana in santier.

  1. Costul pentru inchiriere este mai mic decat cel de cumparare

Un alt avantaj considerabil al inchirierii este faptul ca pretul pentru inchiriere este de cele mai multe ori mult mai mic decat cel pentru cumparare. Daca pui la socoteala si faptul ca nu faci tu mentenanta, nu platesti tu asigurarile si nici impozitul, atunci cu siguranta vei iesi in castig. Cele mai multe utilaje vor fi folosite pentru cateva zile ceea ce nu justifica deloc achizitionarea lor. In special pentru proiectele individuale, daca nu iti construiesti o casa sau un garaj in fiecare luna atunci inchirierea este cea mai buna alegere.