Beneficiile aparatelor de aer conditionat de la Vollmax

Pe masura ce ne apropiem tot mai mult de sezonul cald, aparatul de aer conditionat devine tot mai utilizat zi de zi. Iata cateva avantaje ale utilizarii aerului conditionat:

Imbunatateste calitatea aerului dintr-o incapere

Prima functie si cea mai cunoscuta a aerului conditionat este aceea de a raci aerul din interiorul unei camere insa, odata cu procesul de racire, are loc si procesul de purificare a aerului. Nu este functia principala dar cu siguranta un aer conditionat modern puncteaza si la capitolul aer mai curat in locuinta.

Sustine sanatatea cailor respiratorii

In stansa legatura cu primul punct, aerul conditionat prin functia de purificare a aerului contribuie si la imbunatatirea conditiilor de sanatate de tip astm. Sistemele moderne de aer conditionat au capacitatea de a filtra numeroase particule din aer. Multe din particolele nocive pentru sanatate nu sunt vizibile cu ochiul liber dar pot cauza diverse afectiuni. Astfel, prin reducerea din aer a particolelor de praf si polen, conditii precum astmul sau alte alergii sunt mai usor de tinut sub control.

Confort termic dar si ..fonic

Nimic nu este mai suparator intr-o zi de vara decat senzatia de arsita care se simte atat cand deschidem fereastra dar si cand cand aceasta este inchisa. Discomfortul termic este greu de ignorat dar poate fi complet ameliorat daca pornim aerul conditionat. Mai mult decat atat, in ultima perioada, cand tot mai multi oameni lucreaza de acasa, in cele opt ore de lucru este vital sa avem o atmosfera cat mai confortabila din punct de vedere termic. Poate parea un detaliu sau un capriciu dar devine tot mai mult o necesitate in ultimii ani cand temperaturile au fluctuatii considerabile vara.

Pe langa cele de mai sus, mai este un aspect si anume zgomotul pe care il produc aceste aparate. Desi ne acomodam cu sunetul specific al acestora, zgomotul nu devine complet insesizabil. Un fosnet pe fundal poate fi iritant mai ales daca suntem pozitionati foarte aproape de aparatul din camera. Vestea buna este ca aparatele de aer conditionat Daikin sunt tot mai performante si multe dintre ele s-au transformat in aparate silentioase.

Reducerea consumului de energie in comparatie cu alte forme de climatizare

Spre deosebire de sezonul rece cand necesitatea pentru incalizarea locuintei este prioritara, racirea aerului dintr-o camera in timpul verii este mai avantajos economic. Aerele conditionate moderne sunt de asemenea marcate cu clasa energetica din care fac parte. Acest aspect este important cand alegem un aer conditinat si ne poate aduce beneficii la facturi dar si la protejarea mediului, daca alegem o clasa energetica de tip A+ sau chiar mai avansata.

Aparatul de aer conditionat reduce Deshidratarea si Umiditatea 

In egala masura aerul uscat si umiditatea au ca efect disconfortul. Producatorii de aere conditionate sunt tot mai interesati sa produca modele optime pentru stilul de viata al consumatorilor. Astfel, majoritatea sistemelor de climatizare moderne au si functia de optimizare a gradului de umiditate din camera.

Acceseaza site-ul celor de la Vollmax.ro pentru a vedea oferta completa de aparate de aer conditionat.