Cat costa un implant dentar?

pret implant dentar

Costul unui implant dentar poate varia in functie de mai multi factori, inclusiv locatia geografica, experienta medicului stomatolog, complexitatea cazului si materialele utilizate. De asemenea, preturile pot varia in functie de clinica si pot include sau exclude alte servicii asociate, precum scanari, interventii chirurgicale suplimentare sau coroane dentare.

Ce pret au de fapt implanturile?

In general, costul unui singur implant dentar poate fi in intervalul de aproximativ 2000 – 6000 de lei. Acest pret acopera de obicei costurile asociate cu plasarea implantului dentar in osul maxilar sau mandibular. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere ca acesta este doar costul pentru implantul in sine si nu include alte etape ale procedurii, cum ar fi scanarile, coroanele sau alte lucrari protetice care sunt necesare pentru a finaliza tratamentul. Pretul implantului dentar vaiaza in functie de materialul din care acesta este facut.

Este important sa consultati un medic stomatolog sau un specialist in implantologie pentru a obtine o evaluare personalizata a cazului dumneavoastra si pentru a obtine informatii exacte despre costurile implicate in tratamentul cu implanturi dentare. Medicul va poate oferi o estimare detaliata a costurilor si va poate explica optiunile disponibile pentru nevoile si bugetul dumneavoastra.

De asemenea, este recomandat sa discutati cu asigurarea dumneavoastra de sanatate sau sa verificati daca aceasta acopera in parte sau in totalitate costurile tratamentului cu implanturi dentare. Poti gasi mai multe informatii, accesand stomatologie Sfantu Gheorghe.

De ce au implanturile preturi mari?

Exista mai multe motive pentru care implanturile dentare pot avea preturi ridicate. Iata cateva dintre motivele principale:

  • Materiale de inalta calitate: Implanturile dentare sunt fabricate din materiale biocompatibile, precum titanul sau ceramica, care sunt durabile si rezistente la coroziune. Aceste materiale de inalta calitate contribuie la pretul mai ridicat al implanturilor dentare.
  • Proceduri complexe: Procesul de implant dentar implica mai multe etape, inclusiv examinari, radiografii, interventii chirurgicale pentru inserarea implantului si adaugarea unei coroane dentare personalizate. Aceste proceduri complexe necesita expertiza specializata si echipament avansat, ceea ce poate duce la cresterea costurilor.
  • Personalizare si fabricare individuala: Implanturile dentare trebuie sa fie personalizate pentru fiecare pacient in functie de forma si dimensiunea gurii lor, precum si de alinierea corecta cu restul dintilor. Procesul de fabricare individuala a implanturilor necesita echipamente si tehnologii specializate, ceea ce poate duce la cresterea costurilor.
  • Training si experienta a profesionistilor: Inlocuirea unui dinte cu un implant dentar este o procedura complexa si delicata care necesita cunostinte si experienta considerabile. Chirurgii si dentistii specializati in implantologie urmeaza cursuri avansate si se perfectioneaza constant pentru a oferi rezultate de calitate. Aceasta expertiza si pregatire suplimentara pot influenta pretul procedurii.
  • Costurile de laborator: In procesul de confectionare a coroanei dentare care se ataseaza la implant, sunt implicate si costurile de laborator. Tehnicienii de laborator lucreaza la personalizarea coroanei si asigura ca se potriveste perfect cu restul dintilor, iar acest proces adauga la costurile totale.
  • Garantie si asistenta postoperatorie: Majoritatea cliniciilor ofera o anumita forma de garantie pentru implanturile dentare si asigura asistenta postoperatorie. Aceste servicii suplimentare sunt incluse in pretul total al implantului dentar si contribuie la preturile mai ridicate.

 

Este important de mentionat ca preturile implanturilor dentare pot varia in functie de locatie, nivelul de calificare al medicului dentist si complexitatea cazului individual. Este recomandat sa cautati o evaluare si o discutie despre costurile specifice cu medicul dentist inainte de a decide sa efectuati un implant dentar.