Ce avantaje ai atunci cand inoti?

Daca cititi acest articol, probabil ca ati auzit despre beneficiile fizice ale inotului. Asadar, ati dori sa intelegeti cum va afecteaza inotul sanatatea fizica si de ce este chiar recomandat de fizioterapeuti pentru a preveni anumite dureri cronice. Pentru a afla, am investigat pentru a oferi cateva beneficii ale inotului, ca tu ulterior sa te apuci de cursuri de inot.

Faci miscare, dar fara sa afectezi articulatiile

Pentru a fi si a ramane in forma fizica, este recomandabil sa aveti o activitate fizica regulata. Dar, uneori, sportul poate avea un impact negativ asupra corpului: genunchi durerosi, dureri musculare, dureri de spate. Unul dintre marile avantaje ale inotului este ca este delicat pentru articulatii, deoarece este un sport fara impact. Prin urmare, inotul va va „pune in miscare”, protejandu-va in acelasi timp articulatiile. Va avea chiar si un efect pozitiv asupra articulatiilor, facandu-le mai flexibile, in timp ce le intareste.

Daca suferiti de osteoartrita, inotul va va ajuta sa lucrati asupra amplitudinii articulatiilor si sa va usurati durerile. Daca nu ati sarit inca in apa, puteti discuta cu medicul sau fizioterapeutul vostru despre inot. El sau ea va va da un plan de exercitii potrivite in functie de durerea voastra.

Va ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui

Suferiti de picioare grele, retentie de apa si circulatie deficitara? Atunci intrebati medicul dumneavoastra, inotul este unul dintre cele mai bune sporturi care va ajuta sa imbunatatiti circulatia venoasa. De ce? Inotul implica o multime de miscari repetitive, iar muschii alterneaza intre contractie si relaxare. Aceasta alternanta este cea care va favoriza circulatia sangelui. Bineinteles, acest lucru nu inlocuieste o consultatie cu un profesionist, care va va putea oferi sfatul potrivit, adaptat nevoilor si sanatatii voastre. In plus, contactul apei cu pielea, la fiecare miscare a voastra, va realiza un masaj drenant, care ajuta la combaterea celulitei. Spune adio celulitei!

Depasesti frica de apa

Scopul declarat al instructorilor de inot este de a se asigura ca participantii la cursuri sunt „ca pestii in apa”. Iar acest lucru poate fi invatat: pentru a inota bine, trebuie mai intai sa va depasiti frica de apa. Multi adulti nu au fost niciodata obisnuiti cu adevarat cu apa si se tem de ea, asa ca se lupta cu ea in loc sa lucreze cu ea. Apa trebuie privita ca un partener de antrenament. Prin urmare, o buna familiarizare este esentiala, iar acesta este obiectivul principal al primelor cursuri pentru incepatori.

Fiecare isi poate face propriul program pentru a se obisnui cu apa. De exemplu, cu exercitiul „pompa de aer”: „La plaja, intrati in apa pana la umeri, apoi inspirati, intrati sub apa si expirati complet. Repetat de mai multe ori la rand, acest lucru ajuta, de asemenea, la dezvoltarea unui ritm respirator regulat. Un alt sfat pentru a se familiariza cu apa este sa va intindeti in apa si faceti pluta. Incearca sa plutesti ca un nufar. Repetati exercitiul, dar de data aceasta pe burta, cu fata in jos in apa, ca un avion. Pastrati aceasta pozitie cat mai mult timp posibil. Ambele exercitii sunt foarte eficiente.