Ce este antrenamentul H.I.I.T?

antrenament H.I.I.T

Antrenamentul H.I.I.T (High-Intensity Interval Training) este o forma de antrenament care implica alternarea intre perioade intense de exercitii fizice si perioade de odihna sau activitate cu intensitate scazuta. Este caracterizat prin intervale de efort maxim, in care te straduiesti sa faci exercitiile la capacitatea ta maxima, urmate de perioade de recuperare activa sau de repaus complet.

Principiul de baza al antrenamentului H.I.I.T este de a lucra la intensitate maxima intr-un interval scurt de timp, ceea ce determina o crestere a ritmului cardiac si a metabolismului. De obicei, sesiunile de antrenament H.I.I.T dureaza intre 10 si 30 de minute si pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor si nivelului de fitness al fiecarei persoane.

Beneficiile antrenamentului H.I.I.T includ:

  • Arderea caloriilor: Datorita naturii intense a exercitiilor si a cresterii ritmului cardiac, antrenamentul H.I.I.T poate ajuta la arderea unui numar mare de calorii intr-un timp scurt. Prin Antrenament HIIT vei obtine mai multa mobilitate si mai multa determinare in practicarea sportului, pentru ca rezultatele nu vor intarzia sa apara.
  • Cresterea metabolismului: Antrenamentul H.I.I.T poate stimula metabolismul si poate duce la arderea caloriilor si dupa incheierea antrenamentului. Acest fenomen este cunoscut sub numele de efectul post-combustie.
  • Imbunatatirea capacitatii cardiovasculare: Antrenamentul H.I.I.T solicita sistemul cardiovascular intr-un mod intens, ceea ce poate duce la o imbunatatire a capacitatii cardiovasculare si a rezistentei fizice.
  • Economisirea timpului: Datorita caracterului intens al antrenamentului H.I.I.T, poti obtine beneficii semnificative intr-un timp mai scurt comparativ cu antrenamentele traditionale mai lungi si mai moderate.
  • Varietate si distractie: Antrenamentul H.I.I.T ofera o varietate de exercitii si combina diferite miscari si intensitati, ceea ce face antrenamentul mai interesant si distractiv.

Este important sa mentionam ca antrenamentul H.I.I.T este solicitant si necesita un nivel minim de fitness si sanatate. Este recomandat sa consulti un specialist in fitness sau un antrenor personal inainte de a incepe un program de antrenament H.I.I.T pentru a te asigura ca este potrivit pentru tine si ca poti efectua exercitiile intr-un mod corect si sigur.

Unde poti face antrenamente H.I.I.T

Gold Gym Târgu Mureș este o sală de fitness unde poti practica si astfel de antrenamente. Atunci cand mergi la o astfel de sala va fi perfect pentru tine deoarece vei avea acces la servicii premium si vei primi tot ajutorul de care ai nevoie astfel incat sa iti faci antrenamentele corect.

Conteaza extrem de mult sa ai un trainer specializat care sa te sustina in tot procesul si care sa iti spuna ce exercitii ti se potrivesc si pe care ar trebui sa le eviti. Nu uita ca un antrenament corect este cel care te ajuta pe termen lung si care iti ajuta sanatatea. Uneori atunci cand nu stii cum sa alegi exercitiile vei simti nevoia sa exagerezi si atunci exista riscul de producere a unor accidente considerabile. De aceea toti trainerii cu experienta recomanda rabdarea.

Lucreaza inca de la inceput cu profesionisti si vei vedea ca rezultatele apar in timp, cu rabdare si cu antrenamentul potrivit, in timp ce rezistenta ta creste pe zi ce trece si devii tot mai activ.