Ce este aromaterapia si la ce ajuta?

Daca uleiurile esentiale de astazi sunt bine cunoscute pentru utilizarea lor in aducere bunastarii, nu trebuie sa uitam ca au fost initial utilizate pentru a preveni sau trata bolilor. Aromaterapia se refera la aceasta utilizare in scopuri terapeutice a uleiulilor si plantelor aromatice. Utilizate inca din antichitate, plantele pot vindeca majoritatea bolilor si, datorita uleiurilor esentiale in care ingredientele active sunt mult mai concentrate, este posibil ca foarte multa lume sa se bucure astazi cu usurinta de beneficiile lor. Atunci cand cauti cele mai bune parfumuri pentru aromaterapie, tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de preferintele proprii. In felul acesta vei obtine rezultatele asteptate si te vei putea relaxa in voie.

Ce este aromoterapia?

Ce se ascunde in spatele acestui nume? Ce este mai exact aromoterapia? Este de fapt o tehnica de tratament utilizata inca din cele mai vechi timpuri, care se bazeaza pe utilizarea esentelor aromatice, adica a uleiurilor esentiale. Colectand ingredientele active ale plantelor si folosindu-le, se pot vindeca anumite afectiuni. Cu parfumul potrivit, aromaterapia va deveni oaza ta de relaxare si momentul acela in care te simti cel mai bine si vestea buna este ca nu ai nimic altceva de facut decat sa gasesti cele mai bune arome pentru tine, in functie de preferintele pe care le ai. Alege parfumul potrivit pentru aromaterapie si relaxeaza-te!

Beneficiile aromoterapiei

Vanzarile difuzoarelor de uleiuri esentiale sunt in crestere, dar de cele mai multe ori, clientii le cumpara cu singurul scop de a difuza mirosuri placute.Cu toate acestea, promisiunea aromoterapiei merge mai departe: alegand aceste uleiuri nu mai potrivit gusturilor noastre personale ci luand in considerare virtutile terapeutice ale fiecarei plante, putem actiona asupra bolilor si reduce stresul sau anxietatea.

  • Aromaterapia este un instrument bun pentru cei care doresc sa-si trateze micile afectiuni de zi cu zi intr-un mod natural sau care doresc sa previna aparitia bolilor actionand in special asupra stresului.
  • Inhalarea acestor uleiuri va avea un efect benefic asupra organismului, care va varia in functie de ingredientele active continute in planta utilizata.
  • Principala virtute recunoscuta in uleiurile esentiale este puterea lor antiseptica.
  • De asemenea, sunt folosite foarte frecvent pentru a actiona asupra anxietatii sau agitatiei si, in plus, pentru a stimula sistemul nervos in caz de oboseala.

Este eficienta aromoterapia?

Efectul benefic al uleiurilor esentiale asupra nervozitatii este recunoscut si pot fi aplicate zilnic, dar este posibil sa mergi mai departe si sa le folosesti la sa ajuti persoanele cu boli grave care se afla sub un nivel ridicat de stres.

Uleiurile sunt eficiente atunci cand sunt utilizate independent unul de celalalt, dar adevaratul lor potential este dezvaluit dramatic atunci cand exista sinergii intre plante.Prin urmare, nu se recomanda automedicatia; un specialist iti poate face mai bine amestecuri adecvate si personalizate. In plus, dozarea acestor uleiuri trebuie sa fie precisa, deoarece pot fi iritante daca nu sunt suficient de diluate.

 

 

Utilizarea lor ofera un avantaj semnificativ fata de medicamentele vandute in farmacii: fac posibila actionarea nu numai asupra simptomului, ci si pe teren.