Cele mai scumpe piese ale motorului de înlocuit

Posted By on 11 noiembrie 2020

Fără îndoială, înlocuirea totală a motorului va fi cea mai costisitoare procedură. Un motor reconstruit sau refabricat poate costa între 3.000 și 10.000 USD, în funcție de vehicul.

Adesea, există o gamă de prețuri pe care un motor reconstruit le-ar putea costa chiar și într-o singură marcă și model de mașină. De obicei, un motor reconstruit reprezintă aproximativ 10-20% din costul unui vehicul nou.

Chiar dacă nu este nevoie să înlocuiți întregul motor, există încă anumite componente ale acestuia care prezintă un preț ridicat atunci când trebuie reparate sau înlocuite.

Un arbore cu came rupt poate costa peste 2.000 USD pentru înlocuire. Din fericire, această reparație este relativ ușor de evitat, deoarece nu se defectează de obicei în timp – au nevoie doar de întreținere regulată la un service auto iasi și schimburi de ulei sau de întreținere adecvată a presiunii arcului supapei.

Transmisiile sunt piese notoriu costisitoare și adesea factorul decisiv pentru șoferi să scape de o mașină veche și pur și simplu să primească alta. Aceste piese costă de obicei între 1.000 și 4.000 de dolari. Deși acest lucru nu este la fel de costisitor ca înlocuirea unui întreg motor, o transmisie nouă pe un vehicul vechi nu merită adesea prețul pentru mulți șoferi.

Pompele de combustibil sunt, de asemenea, componente majore care au un preț mare. În timp, combustibilul de calitate scăzută poate deteriora pompa pe măsură ce cioburile de metal se rup și se acumulează, rezultând un preț de înlocuire între 400 și 800 USD.

Înlocuirea unui întreg motor

Este un pas pe care majoritatea proprietarilor de mașini nu doresc să îl facă.

De obicei, înlocuirea unui motor înseamnă reconstruirea acestuia. În acest proces, un mecanic de la un service auto calificat vă îndepărtează motorul deteriorat și extrage toate piesele care nu mai sunt utilizabile. Apoi, piese noi sunt instalate în locul lor. Aceste piese fie îndeplinesc, fie depășesc standardele de performanță.

Înlocuirea unui întreg motor

Componentele noi pot fi deosebit de eficiente pentru vehiculele mai vechi și pot duce la creșterea kilometrajului, eficienței și la scăderea poluanților emiși. Deși înlocuirea unui întreg motor este scumpă, s-ar putea să merite totuși mai mult decât să obții o altă mașină cu un motor mai nou în unele cazuri.