Clădiri din otel – durabilitate și flexibilitate într-un pachet eficient din punct de vedere al costurilor

Rezistența și durabilitatea metalului ca material de construcție sunt bine cunoscute. Dar ceea ce este poate subapreciat este faptul că aceste calități contribuie, de asemenea, la reducerea costurilor clădirilor din oțel, asigurând longevitatea și durabilitatea acestor structuri. Ambele concepte strâns legate între ele, longevitatea și durabilitatea construcțiilor moderne din oțel sunt cele care le-au făcut să fie unele dintre cele mai populare modele de construcții alese în această perioadă în care rentabilitatea este o preocupare atât de importantă.

Longevitatea clădirilor din oțel este mult mai simplu de cuantificat decât durabilitatea acesteia. Este suficient să vă uitați la durata de viață a clădirilor din oțel pentru a realiza că, în general, acestea rezistă mai mult, cu mult mai puțină nevoie de reparații decât alte structuri realizate din materiale de construcție convenționale. Oricât de important ar fi acest beneficiu, datorită durabilității lor, clădirile metalice se bucură de favoruri în rândul unui număr tot mai mare de dezvoltatori și antreprenori de construcții.

Sustenabilitatea proiectării clădirilor din oțel poate fi măsurată în funcție de mai mulți factori, printre care:

utilizarea și întreținerea redusă a materialelor
consum mai mic de energie
longevitate generală crescută
Acești factori contribuie la o serie de beneficii care sunt evidente pe toată durata de viață a unei clădiri din oțel. În domeniul special al acoperișurilor, clădirile metalice au deja o serie de avantaje față de alte structuri realizate din materiale de construcție convenționale. Acoperișurile metalice vor necesita mult mai puțină întreținere și reparații decât acoperișurile realizate din alte materiale, iar acest lucru va avea la rândul său o serie de avantaje it de reducere a costurilor generale de întreținere.

Atât din punct de vedere al costurilor, cât și din punct de vedere ecologic, clădirile metalice au și o serie de avantaje suplimentare. O mare parte din materialele utilizate în construcția clădirilor metalice sunt reciclate, iar acestea pot fi reciclate chiar și după ce structura și-a depășit scopul. Iar cu o rată mult mai mică de rebuturi asociată clădirilor metalice, există mult mai puține deșeuri pentru o clădire care poate fi construită cu costuri mult mai mici și cu o fracțiune din timpul necesar pentru ridicarea unei structuri similare realizate din materiale de construcție convenționale. În schimb, clădirile realizate din beton vor necesita curățarea și prelucrarea zidăriei sparte, care este practic inutilă pentru orice scop de construcție. Optând pentru un proiect de clădire din oțel, puteți reduce considerabil costurile auxiliare atât de des asociate cu construcția unei clădiri.

Flexibilitatea de proiectare a clădirilor din oțel

Clădirile din oțel se pretează, de asemenea, la un grad extraordinar de flexibilitate în ceea ce privește satisfacerea nevoilor clientului, conformarea cu codurile locale de construcție și adaptarea la aplicații și medii specifice. Spre deosebire de alte tipuri de materiale, componentele utilizate în clădirile metalice pot fi realizate la comandă, în funcție de cerințe foarte specifice. Acest lucru nu numai că va duce la obținerea unor materiale de construcție care se potrivesc mai bine aplicațiilor specifice, dar va însemna și un proces de construcție mult mai rapid, cu un minim de modificări costisitoare și consumatoare de timp la fața locului. Acest lucru se va traduce, la rândul său, în costuri de construcție globale mai mici.

Considerații de ordin estetic

Majoritatea oamenilor care se tem de aspectul tradițional al clădirilor din oțel nu sunt probabil conștienți de numeroasele inovații de design care au fost implementate de-a lungul anilor. În timp ce structura gri metalic a hambarelor cu stâlpi din oțel rămâne obișnuită pentru anumite medii și aplicații, există mult mai multe clădiri din oțel care au adoptat caracteristici mai plăcute din punct de vedere vizual. Structurile construite în conformitate cu standardele de proiectare a clădirilor metalice pot, de fapt, să profite de caracteristicile unice ale metalului și să încorporeze înflorituri structurale și de design foarte îndepărtate de aspectul tradițional de hambar sau hangar de acum multe decenii. Deoarece metalul poate fi modelat în întinderi mari, fără a fi nevoie prea mult de coloane de susținere, clădirile metalice au devenit opțiunile de proiectare alese pentru biserici și catedrale, precum și pentru instalații comerciale în care spațiul reprezintă o preocupare importantă.

Clădirile metalice pot încorpora chiar și elemente de design și materiale mai tradiționale, sporindu-le și mai mult atractivitatea vizuală. Acest lucru este valabil în special în cazul clădirilor cu cadru metalic ca acestea de pe site-ul mafosteel , multe dintre acestea încorporând elemente de design precum exteriorul din cărămidă sau piatră și chiar și suprafețe largi de ferestre. Dacă aspectul cutie, gri al clădirii tradiționale din oțel este singurul lucru care vă face să ezitați să faceți pasul cel mare, noile modele de clădiri metalice moderne ar trebui să fie suficiente pentru a vă convinge să vă răzgândiți.

Problema costurilor

Deși nenumărați factori variabili fac dificilă afirmarea cu certitudine a cât de mult mai ieftină este construcția clădirilor metalice în comparație cu alte tipuri de structuri, nu există nicio îndoială că costul mediu al construcțiilor metalice este mult mai mic decât cel pe care l-ați cheltui pentru un proiect similar folosind alte tipuri de materiale de construcție.