Cum alegem un aspirator?

Posted By on 17 octombrie 2020

Cum alegem un aspirator?

 

Aspiratorul este un aparat electorcasnic foarte imprortant in orice gospodarie, cel putin din punctul meu de vedere. In comparatie cu o matura normala, aspiratorul poate curata mai bine, va economiseste timp, nu lasa praf in urma si va ajuta sa va mentineti locuinta mai curata. Nu este un aparat electrocasnic absolut necesar, dar consider ca imbunatateste calitatea vietii intr-un mod simtitor.

Desi avem tentinta sa spunem ca toate aspiratoarele sunt la fel si toate fac acelasi lucru, trebuie sa va contrazic. Exista o multime de tipuri de aspiratoarea si o multime de specificatii/caracteristici de care trebuie sa tineti cont inainte de a face o alegere. In articol de astazi am sa incerc sa va prezint cateva dintre cele mai importante criterii in alegerea aspiratorului perfect.

In primul rand, trebuie sa alegeti tipul de aspirator potrivit pentru dumneavoastra si pentru situatia pe care o aveti. Cele mai raspandite si populare tipuri de aspiratoare sunt: aspiratoarele cu sac, fara sac, aspiratoarele verticale, aspiratoarele cu aburi, aspiratoarele profesionale si robotii de aspirare. Personal va recomand in special un aspirator vertical deoarece este foarte usor de manevrat si are specificatii decente. Bineinteles, fiecare alege tipul de aspirator in functie de nevoile pe care le are. Inca nu pot recomanda cu incredere robotii de aspirare pentru ca tehnologiile lor mai trebuie sa evolueze. Nu spun ca nu fac o treaba buna, dar inca nu sunt la nivelul in care pot inlocui atentia la detalii pe care o are o persoana.

Un alt criteriu important este puterea de aspirare care se exprima in W. In general, aspiratoarele pentru uzul rezidential au o putere cuprinsa intre 500 si 2500 de W. Aveti grija si la acesti W deoarece nu intotdeauna reflecta calitatea si puterea reala a aspiratorului. Spre exemplu, am avut un aspirator vertical cu o putere de 800W si tragea mai slab in comparatie cu un aspirator fara sac de 650W. Va recomand sa testati produsul inainte de achizitionare daca aveti ocazia.

Un lucru care v-ar putea interesa atunci cand cumparati un aspirator sunt accesoriile cu care acesta vine si forma/greutatea sa. Accesoriile sunt importante in anumite situatii precum cele in care nu ajungeti la coltui, sub mese sau sub mobila. De asemenea, greutate aspiratorului o sa determine manevrabilitatea acestuia iar forma o sa va ajute sa determinati marimea spatiului in care trebuie sa-l stocati.

Nici zgomotul pe care-l produce aspiratorul in timpul functionarii nu trebuie ignorat. Un aspirator care produce un zgomot de sub 80 de decibeli este deja considerat un model suficient de silentios. Nu cred ca va place sa treziti toata casa sau sa auda vecinii de fiecare data atunci cand aspirati in casa.

In concluzie, alegerea aspiratorului potrivit nu este tocmai o actiune foarte usoara. Trebuie sa tineti cont de mai multi factori si sa decideti care model este mai bun pentru peferintele si pentru nevoile dumneavoastra!