Cum alegi cel mai bun aspirator profesional

Cauti cel mai bun aspirator industrial si profesional? In acest ghid iti voi spune cum sa il alegi si unde gasesti cele mai bune aspiratoare profesionale de pe piata!

Aspiratoarele industriale sunt aparate de uz casnic concepute pentru a satisface utilizatorii care au nevoi profesionale specifice. Pentru a-ti oferi cateva exemple, acestea sunt foarte utile pentru pentru cei care au un atelier de mentinut in ordine, o afacere de tip catering, un hotel si multe altele. Acestea se remarca datorita faptului ca ofera performante foarte ridicate, deoarece sunt deosebit de puternice si capabile sa acopere spatii foarte mari.

Pe scurt, daca doresti sa pastrezi ordinea in locatia in care ai afacerea, aspiratorul profesional este perfect pentru tine. Cu toate acestea, intrucat vorbim despre un produs cu un cost nu tocmai mic, este intotdeauna mai bine sa te infromezi bine inainte de a-l alege.

Ce este un aspirator industrial si de ce sa il cumperi?

Cand vorbim despre aspirator industrial, ne referim la un aspirator cu caracteristici mai puternice decat media. Pe scurt, reuseste sa ofere o serie de performante pe care un aspirator obisnuit nu ti le poate garanta niciodata. Motivul? Ele “capteaza” resturile pe care alte aparate din aceasta categorie nu le pot aspira.

De exemplu, vorbim despre praful fin, pe care il putem gasi in general in ateliere si santiere, dar si moloz, rumegus si orice alt tip de reziduu de prelucrare. Un astfel de produs poate fi util si pentru curatarea masinii sau a casei.  De asemenea, aminteste-ti ca multe aspiratoare profesionale sunt capabile, de asemenea, sa capteze lichide, deci sunt foarte versatile. Poti cumpara un astfel de aspirator de la site-uri de specialitate, precum cleane.ro. Aici mai gasesti si produse tork pentru curatare, indispensabile atat in mediul casnic, cat si in mediul antreprenorial, desigur. Poti sa optezi pentru dispensere tork, sapunuri si hartie ce poate fi folosita chiar si intr-un mediu industrial.

Cum functioneaza un aspirator profesional?

Un aspirator, chiar si cel de uz industrial, se bazeaza pe aceeasi logica a a aspiratorului de apartament, pe care il folosim in mod regulat in casa noastra! Cu toate acestea, exista diferente evidente in ceea ce priveste puterea de aspiratie, capacitatea containerului in litri si filtrele. Nu numai asta, deoarece unele modele (asa cum era anticipat) sunt capabile sa aspire lichide, substante uleioase si grasimi, dar trebuie sa existe un filtru special.

Nu stiu daca stii deja, dar aspiratia este posibila in acest fel: un aspirator profesional este dotat cu un motor care genereaza presiune negativa, cunoscuta si sub numele de depresiune . Debitul de aer creat de compresorul radial permite prafului sa ajunga in interiorul rezervorului cosului, iar aerul iese curatat de fiecare particula de murdarie si  de mirosuri.

Intre timp, fluxul de aer mentionat mai sus trece prin motor, in asa fel incat sa-l raceasca. Doar in acest mod aspiratoarele industriale pot evita supraincalzirea periculoasa, reusind in acelasi timp sa isi mentina compactitatea practica.

Desigur, un aspirator profesional este extrem de util in situatii multiple. De aceea, iti recomandam sa te adresezi profesionistilor de la cleane.ro pentru a alege cel mai bun aspirator pentru tine si afacerea ta.