Cum poti face ski fara riscuri?

Un curs de ski este o parte fundamentala a unei saptamani la munte, pe partie sau a timpului petrecut pe zapada. Da, pentru ca este dimensiunea sportiva si educationala prin excelenta cea care ii invata pe copii cum sa schieze din punct de vedere tehnic si cum sa o faca ramanand in siguranta. Pe scurt, vorbim despre un instructor de ski. Deoarece este o zona foarte delicata, multi parinti se intreaba cum sa aleaga cursul de ski potrivit si ce sa ceara instructorului in timpul unei sedinte de pregatire (atat pentru ei cat si pentru cei mici) ca sa aiba o experienta placuta si reusita pe partie.

Orele recomandate si echipamentul conform reglementarilor

  • Orele recomandate

In ceea ce priveste orele, in schimb, expertii recomanda ca pana la varsta de 6-7 ani cursul sa dureze mai mult sau mai putin de doua ore. Asta pentru ca, capacitatea de concentrare nu este indelungata la cei mici si pentru a nu-i obosi prea tare este mai bine o abordare graduala a cursului de ski.

  • Echipamentul conform reglementarilor

In sfarsit capitolul echipamente. Daca te bazezi pe o inchiriere, asigura-te ca toate echipamentele, inclusiv casca, sunt de buna calitate si in conformitate cu standardele cerute de lege.

Tabara de vara Gravity Adventure  escalada, tiroliana,tehnici de alpinism,etc .

Cursuri de ski: sfaturi pentru a o alege fara riscuri

Sa incepem cu figura profesorului. Instructorul de schi este o figura foarte importanta in scoala si este de asemenea figura umana care se afla fizic alaturi de copii pe partii si atunci cand acestia nu sunt aproape de parinti. Sunt persoane rabdatoare, foarte atenti la predarea disciplinei si la aplicarea regulilor de siguranta pe partie, si sunt maestri care, pastrand aceste prioritati, dau spatiu si dimensiunii distractiei. Asa ca pentru a-ti da seama ce fel de caracter si stil de predare este potrivit pentru tine, incearca sa aflii despre instructorii nostri intreband unii dintre ceilalti parinti sau luand direct legatura cu noi prin intermediul site-ului. Poate ca unul dintre ei va va putea directiona mai bine catre un anumit profesor, masurand totul din experienta lor personala.

Varsta copiilor primului curs este de asemenea importanta. Sa spunem ca este posibil sa-i familiarizezi pe copii cu zapada chiar de foarte mici, in jurul varstei de cinci ani. De obicei, chiar si la aceasta varsta, metoda de predare este jucausa si presupune folosirea de cantece pline de viata si momente de socializare. Chiar de la trei ani poti incepe sa-i familiarizezi pe cei mici cu muntele, chiar daca aici vorbim mai ales de mici exercitii pe zapada si nu de o adevarata lectie de ski.

Pentru a profita la maximum de orele cu un instructor de ski, trebuie sa le luati la intervale regulate, de exemplu in prima zi a unei saptamani de ski sau a unui weekend, pentru a putea apoi sa puneti in practica sfaturile in orele si zile de dupa lectie. Este indicat sa alegeti un instructor care este capabil sa produca o admosfera placuta intre el si cursant pentru o rata mult mai inalta de succes a lectiei, pentru ca legatura instructor-elev este un element foarte important in procesul de invatare si pentru reusita cursului.