Cum se aleg corect benzile cu LED?

Daca va intrebati pe care banda LED sa o alegi pentru interiorul tau, esti la locul potrivit. Intr-adevar, acest ghid nu va explica in pas ce tip de banda este utila pentru ce utilizare, ce efect, ce culoare, ce format. Poti gasi mai multe tipuri de benzi led pe pedavo.ro.

Ce tip de LED ?

In realitate, acesti termeni se refera la dimensiunea LED-ului, de exemplu, o banda anuntata in 5050 indica faptul ca fiecare LED este intr-un format patrat de 5,0 mm X 5,0 mm. Aveti grija sa nu luati aceste date in primul grad, deoarece se adauga multi factori. Intr-adevar, nu trebuie spus niciodata ca o banda LED 5050 va arunca o lumina mai buna decat o banda LED 3528, numarul de LED-uri / metri sau puterea unei benzi LED pe metru vor face ca aceasta din urma sa fie mai mult sau mai putin puternica.

De ce variaza numarul de LED-uri / metri ai unei benzi ?

Numarul de LED-uri / metri ai unei benzi poate varia de la simplu la dublu, puteti gasi ambele benzi LED la 30 LED / metru, precum si 120 LED-uri pe metru sau mai mult.

  • Cu cat este mai mare numarul de LED-uri pe metru, cu atat iluminatul va fi mai puternic.
  • Cu cat exista mai multe LED-uri, cu atat fluxul luminos va fi mai omogen.
  • Pe de alta parte, cu cat este mai mare numarul de LED-uri pe metru, cu atat consumul este mai mare.

De exemplu, o banda LED IP20 alba in 5050 de 120 LED-uri pe metru va consuma 28,8 wati pe metru fata de 14,4 wati pentru un 60 LED pe metru.

Care sunt alegerile de culoare pentru o banda LED ?

Benzile LED sunt disponibile in mai multe culori. Important: nu pierdeti niciodata din vedere faptul ca fiecare persoana care are un „ochi” si gusturi diferite, alegerea unei temperaturi a culorii este intotdeauna influentata de un punct de vedere subiectiv; Acestea fiind spuse, iata „regulile” traditionale.

  • Alb : benzile LED albe sunt disponibile in trei nuante la alegere (alb cald, lumina alba de zi si alb pur). Benzile sunt disponibile in alb pur + alb cald pentru a face cele trei nuante prin variatie.
  • Monocrom : Acestea sunt benzi LED disponibile intr-o singura nuanta de culoare, de exemplu doar albastru, verde, rosu, galben
  • RGB : Acestea permit printr-un variator de lumina (smartphone sau cutie / telecomanda) sa-ti varieze banda LED intre panoul de culori disponibil intre rosu si verde, adica. o inifitate a culorilor. Atentie, o banda LED afisata doar ca RGB nu va putea reproduce alb
  • RGB + ALB : Acestea din urma ofera posibilitatea de a alege o multitudine de culori prin RGB LED, precum si de a tinde spre albul in cauza, de exemplu, o banda afisata ca RGB + Alb cald va permite panglicii sale sa varieze in orice culoare, precum si in alb cald.

Ce indice de protectie pentru banda LED ?

Indicele de protectie va fi afisat intotdeauna sub aceasta forma: „IP XX”, XX corespunde a doua cifre care indica pentru prima protectia impotriva intrusilor solizi, in timp ce a doua corespunde protectiei impotriva intrusilor lichizi.