Cum se pot alege corect canapelele?

Pentru a-ti alege bine canapeaua si a-ti amenaja camera de zi in functie de gusturile tale, aici se ofera o gama larga de modele, care indeplinesc toate dorintele si toate constrangerile de spatiu. Pentru a alege modelul care este compatibil cu tipul vostru de utilizare, spatiul disponibil, stilul vostru de decor si nivelul dorit de confort. In momentul în care vrei să alegi cele mai bune sofale ar trebui să iei în calcul și faptul că acestea trebuie să fie confortabile, dar pot fi diferite în funcție de dimensiuni și forme, deci va trebui să le alegi corect de la bun început.

Care sunt diferitele tipuri de canapele?

  • Canapeaua cu doua locuri

Este ideala pentru spatii mici, familii si cupluri, sau ca supliment la o alta canapea. Scaunul si spatarul sau sunt adesea alcatuite din doua perne fiecare sau o perna lunga si o perna fixa ​​pentru spate. Numele sau sugereaza ca este conceput pentru a gazdui doua persoane. Aceste canapele sunt cea mai bună alegere pentru cei care vor să aibă în casă o canapea de mici dimensiuni, dar suficient de mare încât să găzduiască două persoane, fără să ocupe foarte mult spațiu în interiorul casei. Recomandarea noastră este să apelați de fiecare dată la piese de bună calitate, care să reziste cât mai mult.

  • Canapeaua cu trei locuri

Este perfecta pentru doua persoane carora le place sa se simta confortabil sau pentru trei persoane. Are adesea trei perne pentru scaune si spate sau perne lungi.

  • Canapeaua modulara

Versatil., este format din elemente care trebuie amenajate pentru a se potrivi camerei tale. De obicei, cu trei sau mai multe locuri, deci este mai potrivit pentru camere spatioase si familii numeroase.

  • Canapea cu sezlong

Canapeaua cu sezlong sau semineu este disponibila in toate formatele. Dar il puteti recunoaste dupa forma sa de L, trasata de unul dintre capetele sale mai lungi. Un design ideal pentru cei carora le place sa se relaxeze si sa-si intinda picioarele.

  • Meridianul

Un fotoliu cu un scaun lung, unde te poti imbratisa pentru o pauza relaxanta, spatarul sau invaluitor formand un unghi confortabil. Unele dintre paturile noastre de zi au si cotiere. Acest tip de model este adesea folosit ca piesa decorativa de accent.

  • Canapea extensibila

Dupa cum sugereaza si numele, este o canapea pe timp de zi si un pat pe timp de noapte. Exista diferite tipuri – BZ (acordeon) sau click-clack sunt cele mai frecvente si corespund tipului de mecanism utilizat. Cabrioul este oferit intr-o mare varietate de stiluri, de la versiuni compacte la formate mai clasice.

Cum sa va masurati canapeaua

In primul rand, goliti spatiul in care intentionati sa instalati noua canapea. Masurati latimea si lungimea acestui spatiu pentru a va face o idee clara despre dimensiunea maxima a canapelei pe care o puteti incadra. Iata o iee buna: aranjati un carton sau o banda adeziva in functie de forma viitoarei achizitii pentru a vizualiza mai bine efectul pe care il va avea in camera in comparatie cu celelalte mobilieruri si pentru a preveni posibilele dificultati de deplasare.

Care este cea mai buna canapea pentru un living mic?

Daca aveti un living mic, iata cateva mici trucuri vizuale pe care le puteti folosi pentru a crea o iluzie de spatiu. O canapea cu spatele jos sau cu picioarele ridicate va permite sa treaca mai multa lumina in jurul canapelei si va da impresia unei camere mai aerisite si mai spatioase.

Care sunt tipurile de tapiterie pentru canapele?

Nu spunem ca esentialul este invizibil pentru ochi? Canapele functioneaza si in interior. Diferitele tipuri de tapiterie necesita diferite niveluri de intretinere, iar confortul si fermitatea lor variaza de la unul la altul.