De ce să alegi trandafirii roșii din colecția de lux OK Flora?

OK Flora

De secole, trandafirul a fost recunoscut ca regina florilor. Și, din motive întemeiate, este obiectul invidiei, al inspirației pentru un număr mare de artiști prin cântece, poezii sau tablouri, dar și pentru îndrăgostiți care vor să ilustreze dragostea. Culoarea sa strălucitoare, moliciunea petalelor sale și aspectul său inspirat și mândru fac din trandafirul roșu, cea mai interesantă floare din lume, care strălucește prin forma sa, dar și prin istoria sa. Această floare o găsești la florăria din colțul străzii, dar o poți comanda și la floraria online cu livrare in București și toată țara.

Originea trandafirului roșu

Înainte de a spune povestea trandafirului, să ne amintim că etimologia sa provine de la Rosa în latină.

Când vorbim despre originile sale, versiunile diferă, la fel și veridicitatea. Conform istoriei, primele urme ale trandafirului datează de milioane de ani. Cu peste 5000 de ani în urmă, chinezii considerau trandafirul ca pe un remediu medicinal și îl foloseau pentru a trata multe boli. Virtutile trandafirului nu mai sunt de demonstrat, ceea ce i-a rezervat de milenii un loc de alegere în farmacopeea chineză. Conform mitologiei grecești, regina trandafirilor roșii a fost creată ca urmare a unei iubiri pasionale între Adonis și Venus. Câteva picături din sângele său au transformat apoi puritatea albului într-un roșu aprins, după imaginea iubirii lor. Trandafirul este folosit și în timpul ceremoniilor nupțiale, dar și în timpul riturilor funerare așa cum am putut observa în timpul analizei conținutului mormântului lui Tutankhamon, unde au fost găsite multe buchete de trandafiri.

Trandafirul este recunoscut și pentru utilizarea sa în produsele cosmetice din creme, dar și în uleiurile corporale.

Care este semnificația trandafirului roșu?

Trandafirul roșu are multe semnificații și este folosit și în multe feluri. Primul lucru la care te gândești când vine vorba de trandafirul roșu este probabil dragostea. De ce? Pur și simplu în virtutea istoriei sale. Diferitele versiuni sunt întotdeauna la sfârșitul poveștilor de dragoste pasionate. În plus, apariția acestei flori delicate, la fel de delicată ca o poveste a inimii, este simbolul perfect pentru a exprima puritatea sentimentelor. Dacă eziți între mai multe culori, trandafirul roșu va fi ideal pentru a-ți mulțumi iubita, în timp ce îți va dezvălui simbolic profunzimea sentimentelor.

Numărul florilor este, de asemenea, important. Într-adevăr, în limbajul florilor, 1 trandafir roșu înseamnă dragoste din primul minut, o pasiune. Când dai sau primești un braț de 12 trandafiri roșii, acesta implică o cerere de căsătorie. Deci, nu uita să îi numeri cu atenție. Trandafirii roșii fac parte adesa și din buchetul miresei. Iar dacă vrei să-ți impresionezi destinatara inimii, mergi la ea cu un buchet de 100 de trandafiri roșii, gestul romantic suprem.

Dincolo de iubire, trandafirul roșu este, de asemenea, o figură politică așa cum am văzut de-a lungul istoriei. În Anglia, trandafirul roșu a fost emblema țării, după războiul celor doi trandafiri care s-au opus a două familii rivale din anii 1400. Astăzi trandafirul roșu este încă un simbol foarte important în Anglia.

Prin urmare, trandafirul nu are doar un sens amoros, ci este și politic, dar și cultural.