Factori importanti de luat in calcul cand achizitionam cosurile de gunoi

Cand vine vorba de reciclare, exista multi factori in joc in fiecare program. Recipientele de reciclare, adica acele cosuri colectare selectiva, sunt o mica piesa a puzzle-ului. Aceste produse pot fi uneori cea mai vizibila si frecvent utilizata parte a intregului proces. Deci, cum poti alege cosurile de gunoi care sa sustina colecatrea selectiva si reciclarea? Ei bine, alegand sanito.ro, magazinul unde cosurile de gunoi speciale, dar si eurocontainere si pubele, sunt realizate pentru a corespunde nevoilor programului si sunt suficient de rezistente pentru a rezista rigorilor utilizarii rezidentiale in interior si exterior, precum si colectarii diferentiate. Doi factori majori vor afecta in mod direct durabilitatea cosului de reciclare: materialul de fabricatie, dimensiunea si designul.

Material

Materialul utilizat la fabricarea cosului este cel mai important factor. Diferitele tipuri de plastic (polietilena, polipropilena, polistiren) au mai multe grade si forme diferite. Fiecare clasa si forma este potrivita pentru un anumit tip de fabricatie si produs final si fiecare tip de plastic are proprietati fizice si chimice diferite. De exemplu, polietilena este un tip de plastic care include clase cu densitate mica, densitate medie si densitate mare. Polietilena de inalta densitate este cea mai potrivita pentru fabricarea containerelor turnate prin injectie pentru utilizari in exterior.

Doua tipuri de plastic sunt utilizate in general pentru fabricarea unui cos de reciclare: polietilena sau polipropilena. Cea mai frecvent utilizata dintre acestea este polietilena de inalta densitate. Acest material plastic este cea mai populara alegere pentru aceste containere datorita starii sale rigide, rezistentei ridicate la impact si durabilitatii impotriva elementelor. O conceptie gresita obisnuita este ca, daca ceva este flexibil, este mai probabil sa se rupa in comparatie cu un element care pare mai rigid. Opusul este de fapt adevarat. Cu cat plasticul este mai flexibil, cu atat este mai durabil si mai rezistent la stres.

De asemenea, mai sunt si cosuri inox, insa acestea sunt destinate locuintelor si companiilor. Acestea sunt extrem de rezistente, insa au si un aspect deosebit.

Dimeniune

Cum este de asteptat, cosurile de gunoi au dimensiuni diferite, de la mici la foarte mari. Desigur, fiecare persoana sau companie va alege cosul de gunoi corespunzator nevoilor proprii.

Designul

Designul creste gradul de utilizare si durabilitatea cosului de reciclare. Schimbarile simple ale designului pot avea impacturi uriase asupra capacitatii cosurilor de a rezista rigorilor de colectare si de uz casnic. De aceea, la sanito.ro, un rol deosebit il are si aspectul cosului de  colectare selectiva.

Sa vedem si un exemplu de cos de gunoi disponibil al sanito.ro: Belvedere SST. Putem spune ca este unul dintre cele mai noi modele de cosuri de gunoi destinate reciclarii, care pot transforma activitatea de reciclare in ceva extrem de amuzant si placut. Acest model are un design unic si modern. Acesta este ideal pentru statii, locuri aglomerate, stadioane, centre comerciale, aeroporturi, birouri, etc. Este un cos din inox. Orice culoare din spectrul RAL este disponibila pentru capace. Se pot adauga etichete speciale pentru semnalizarea corecta a

deseurilor, cum ar fi Plastic/ Metal, Hartie, Sticla, Gunoi/ Menajer. Marimile standard sunt 35L, 60L si 100L, iar marimile personalizate sunt disponibile la comanda). Caracteristicile produsului le reprezinta inelele pentru prinderea sacilor de gunoi. Capacele sunt detasabile pentru inlaturarea usoara si curatarea eficienta a gunoiului. Acest cos poate fi amplasat in interior, cat si in exterior. Personalizarile se pot face astfel: dimensiuni, capacitate, numar de compartimente, etichete etc.