Ficatul – organul cu functii vitale pentru organism. Cum il protejam?

Fiind unul din cele mai mari organe din corpul uman, ficatul este esential pentru buna functionare a organismului unui om, indeplinind peste 300 de functii vitale. El este cel care, de exemplu, transforma si stocheaza majoritatea zaharurilor si grasimilor din dieta noastra, da nastere la o mare parte din proteinele din sange si descompune substantele toxice pentru organism, indiferent daca provin din exterior, ca de exemplu din medicamente sau daca au fost produse de organism, de exemplu amoniac, produs de celulele corpului.

Fie ca vorbim despre ceaiuri de plante, fiole, suplimente alimentare, suc de lamaie, veti vedea ca se gasesc numeroase suplimente pentru ficat, dar si mijloace „naturale” propuse de medici pentru „detoxifierea” ficatului. Odata cu apropierea sarbatorilor de la sfarsitul anului, alegerea unor suplimente pentru regenerarea ficatului devin litera de lege pentru persoanele care acuza adesea probleme legate de acesta.

Obiectivul al acestor cure este „regenerarea” organului, purificarea acestuia de toxinele sale si, mai presus de toate, curatarea, asa cum s-ar face cu un filtru de aspirator foarte simplu si eficient, cu hepatoprotectoare, ce functioneaza excelent ca suplimente pentru regenerarea ficatului.

In magazinul nostru cu suplimente naturale pentru ficat, veti gasi o multitudine de astfel de pilule care va pot detoxifia organul responsabil de sanatatea dumneavoastra. Avem suplimente la preturi foarte bune, pentru ca pacientii care au nevoie de acestea sa nu fie nevoiti sa priveasca curele de detoxifiere ca un moft, ci neaparat ca o necesitate.

Esential pentru buna functionare a organismului, ficatul are mai multe functii vitale de purificare, sinteza si depozitare, motiv pentru care, o cura de detoxifiere a acestuia este ideala atunci cand simtiti nevoia. Cura elimina deseurile interne produse in mod natural de organism si externe, de exemplu, cele legate de alimente nesanatoase.

Pentru a preveni aceste riscuri sau pentru a le trata, suplimentele pentru regenerarea ficatului chiar pot fi o solutie eficienta. Rolul ficatului este absolut esential si vital pentru eliminarea toxinelor si detoxifierea organismului.

Hepatocitele transforma substantele chimice si poluantii in compusi mai putin toxici, ceea ce le permite evacuarea. Cu toate acestea, supra-stimularea acestei functii de detoxifiere, de exemplu la un alcoolic, poate tensiona ficatul in mod cronic. Ficatul stocheaza multe vitamine, in special asa-numitele vitamine liposolubile: vitamina D, retinol, vitamina E si vitamina K. De asemenea, stocheaza vitamina B12 timp de cateva luni.

Acesta este motivul pentru care este mai bine sa va completati cu doze moderate, dar regulate, decat sa consumati doze excesive de suplimente de vitamine. Vitaminele liposolubile, acumulate in exces in ficat, pot provoca reactii inflamatorii, deoarece excedentul lor nu poate fi excretat. Ficatul este, de asemenea, responsabil pentru depozitarea mineralelor precum fierul si cuprul.

Protejati-va ficatul cu suplimente de la Go Vita!