Folosește o mască hidratantă pentru părul tău deteriorat

Sunt mulți factorii interni și externi care îți afectează podoaba capilară, și de aceea vrei să reduci aceste manifestări neplăcute și să-i oferi părului tău strălucirea și vitalitatea de odinioară. Nimic mai simplu, cât timp folosești produsele de îngrijire potrivite. Printre acestea se află și anumite măști de păr, cu efect hidratant, care îți pot rezolva problemele cu părul deteriorat.

Când este nevoie de mască de păr

Cu toate că are efecte benefice asupra firului de păr, oferindu-i acestuia hidratarea de care are nevoie, nu întotdeauna este necesară o astfel de operațiune. Potrivit specialiștilor în domeniu, pentru a aplica un astfel de tratament, părul trebuie să fie lipsit total de strălucire, să se simtă aspru la atingere și să aibă firele despicate. De asemenea, părul este casant și are acel aspect de ”mătură”. În acest caz, da, o mască de păr este mai mult decât necesară, iar dacă vrei și o sugestie a unui astfel de produs, recomandarea noastră este Masca pentru păr deteriorat Alfaparf Milano.

Îngrijirea corectă a părului deteriorat

Există numeroase metode prin care poți să ai mai mare grijă de părul tău, chiar și în condițiile în care încerci să îi readuci strălucirea și vitalitatea. Pe câteva dintre ele te invităm să le descoperi și în rândurile următoare.

Nu te spăla zilnic pe cap

Chiar dacă ai început să folosești un șampon cu efect hidratant, nu este nevoie să te speli pe cap în fiecare zi pentru a avea un efect mai rapid. De fapt, dacă procedezi astfel, nu faci decât să elimini acele uleiuri naturale secretate de păr, și care contribuie la buna lui stare. De aceea, de maxim două ori pe săptămână este suficient.

Lasă părul să se usuce în mod natural

Dacă până acum ceva vreme obișnuiai să folosești uscătorul de păr, mai bine uită de el. Lasă-ți părul să se usuce în mod natural, pentru a nu-l agresa și mai mult.

Mască pentru păr

Un păr deteriorat are nevoie de o mai bună hidratare, așa că folosește fie o cremă, fie o mască de păr care să aibă acest efect. Inclusiv în sezonul rece îngrijirea părului nu trebuie neglijată. Din fericire, sunt multe produse de calitate pe care le poți folosi, sau poți încerca să-ți faci singură o astfel de mască.

Beneficiile unei măști pentru păr

Specialiștii în domeniu sunt de părere că există o mulțime de beneficii pe care o mască de păr de bună calitate le aduce podoabei tale capilare. În plus, sunt ușor de folosit, iar efectele pozitive se observă aproape imediat. Astfel, un păr catifelat, perfect hidratat, strălucitor, ba chiar și mai lung, se numără printre principalele avantaje. Atenție însă, dacă optezi pentru un astfel de tratament la domiciliu, fie alegi o mască profi, din ingrediente prietenoase cu părul și cu scalpul tău, fie îți creezi singură amestecul de care ai nevoie. Cu siguranță nu trebuie să-ți lipsească uleiul de măsline, de cocos sau de argan, miere de albine, iaurt, avocado, ba chiar și banane, căpșuni, ouă și iaurt.