Gânduri, sentimente și trăiri de Irina Binder

Pe Irina Binder am descoperit-o în paginile ei. Am citit pe nerăsuflate Fluturi și după aceea am scris un articol aici. Marea mi-a fost mirarea că ea a dat de postul meu și mi-a mulțumit pentru cele scrise deși eu n-am căutat să o elogiez ci să-mi exprim părerea. Mi-a lăsat o impresie de om care își cunoaște statutul și nu suferă de grandomanie, motiv pentru care am început să-i citesc și postările de pe blog.

Iar astăzi, vreau să sustrag câteva dintre vorbele ei și să le postez aici, în caz că cititorii mei nu au dat încă de ea… Așadar, Irina Binder:

”Nu ştiu ce m-a format pe mine ca om. Pentru că dacă m-ar fi format experienţele neplăcute şi suferinţele, nu aş mai fi fost omul de azi. Dar ceva m-a format aşa cum sunt: o visătoare, o naivă, un suflet de copil care crede copilăreşte, care iartă copilăreşte, care iubeşte copilăreşte… Vreau să rămân aşa… să cred în continuare în oameni buni, în pace, în dragoste, în frumos, în iertare…

Pentru tot ce sunt există un preț: lacrimi, dureri, regrete, temeri, risipă de sentimente… Dar merită!”

“Nu sunt atât de săracă, încât să rămân fără vise, din cauza deziluziilor.”

”Suntem ceea ce gândim, spunem și facem. Avem ceea ce merităm și exact atât cât dăm.
Argumentele cu care ne scuzăm greșelile, ignoranța și nedreptățile nu sunt puse la socoteală atunci când se face „plata”. Iar „plata” se face negreșit, mai devreme sau mai târziu. Putem păcăli oameni, ne putem păcăli pe noi înșine, dar pe Dumnezeu nu îl putem păcăli absolut deloc.”

”Ba da, chiar pot schimba lumea! Dacă mă schimb eu, chiar dacă sunt doar o parte infimă din această lume, înseamnă ceva, fiindcă CEVA înseamnă întotdeauna mai mult decât NIMIC.”

”Poţi şi meriţi mai mult decât să porţi în suflet povara unui trecut care te ţine în loc şi care te ucide puţin câte puţin… Poţi şi meriţi mai mult decât să te torturezi cu regrete şi cu întrebări fără răspunsuri. Poți și meriți mai mult decât jumătăți de măsură. Poţi şi meriţi mai mult decât iubiri declarative şi trecătoare… POȚI și MERIȚI mai MULT!”

”Nu o să bată nimeni la uşa ta ca să te întâlnească şi ca să te cunoască. Nu te va trezi nimeni dimineaţa ca să îţi explice cât eşti de minunat, ce meriţi şi ce poţi. Nu te va trage nimeni de mână şi nici nu te va împinge de la spate pentru a-ţi îndrepta paşii către un drum drept. Nu va lupta nimeni în locul tău pentru reuşitele tale şi pentru fericirea ta. Nu va zbura nimeni în locul tău, aşa cum, nu se va prăbuşi nimeni în locul tău.
Da, ai multe de făcut. Ai de trăit. Ai de alergat, de zburat, de luptat. Pentru tine.”

”Draga mea prietenă,

Unde ţi-e strălucirea din ochi? Ai uitat să te bucuri? Ai uitat că eşti frumoasă?

Tu nu mai trăiești, tu doar exiști. Ai uitat să mai fii femeie: plină de viaţă, de senzualitate, de eleganţă, de mister… Din dorinţa de a fi o prezenţă discretă, ai început să treci neobservată, să fii ca o umbră, deşi tu poţi fi un soare. Dorindu-ţi atât de multe pentru alţii, ai uitat să-ţi mai doreşti lucruri şi pentru tine. Te mulţumeşti cu prea puţin sau poate chiar cu nimic. Trăieşti prin alţii şi pentru fericirea lor. Trezeşte-te, femeie minunată! Aminteşte-ţi cine eşti şi elibereaz-o pe femeia frumoasă, puternică şi plină de viaţă pe care ai ascuns-o în tine! Anii care s-au adunat vârsei tale, câteva riduri și câteva fire albe de păr, nu te vor face să fii mai puțin frumoasă și nici mai bătrână! Descătuşează-te de toate prejudecăţile, de toate complexele, de toate temerile lumeşti şi de toate interdicţiile! Îndreaptă-ţi umerii, ridică-ţi privirea şi lasă soarele din tine să strălucească! Râzi cu toată fiinţa ta, bucură-te de viaţă şi ia cu ambele mâini fericirea pe care o meriţi! Fii frumoasă, fii demnă şi răspândeşte frumuseţe în jurul tău! Iubeşte şi lasă-te iubită!

Eşti minunată, nu renunţa la acest drept al tău! Nu renunța la TINE!”

Aș fi mai postat zeci de astfel de mesaje pe care eu le găsesc sincere, binevoitoare și minunate, însă cred cu tărie că trebuie s-o cunoașteți pe Irina Binder așa cum este ea nu din câteva mesaje alese. Iar pentru asta vă invit în paginile ei: http://www.irinab.com/