Iata de ce sa optezi intotdeauna pentru fir de motocoasa la tambur!

Pentru orice gospodar, este un vis frumos sa detina o curte impecabila, cu elemente de vegetatie care sa aiba un aspect imaculat. Tot parte din acest vis este si lejeritatea masurilor de intretinere pe care trebuie sa le aplice. Cu ajutorul catorva alegeri inspirate, visul poate sa se transforme usor in realitate.

Un exemplu foarte bun de alegere smart este cea a unui fir motocoasa la tambur din oferta generalmotor.ro. Tamburul sau mosorul, asa cum mai este denumita piesa, reprezinta o componenta care poate sa eficientizeze motocoasa, iar firul potrivit te va ajuta sa „tratezi” cu usurinta vegetatia pe care doresti sa o intretii. Afla in continuare mai multe despre aceasta combinatie!

fir motocoasa

Firul de motocoasa la tambur, garantia eficientei

Un lucru important de stiut despre orice model de cositoare electrica este faptul ca aceasta unealta este supusa, la fiecare utilizare, unui efort deosebit de intens. Din acest motiv, fac parte din angrenajul sau cateva componente care au ca scop solidificarea sa si asigurarea capacitatii sculei de a face fata contactului cu vegetatia tratata.

Tamburul sau mosorul este una dintre aceste componente. El este piesa de care se ataseaza firul de motocoasa, adica acel element care intra in contact direct cu firele de iarba sau cu ramurile subtiri ale tufelor pe care le poti toaleta cu aceasta unealta. Firul de motocoasa nu are o rezistenta nelimitata si necesita reglaje, pentru a-si pastra capacitatea de taiere.

Cu ajutorul mosorului, care are in dotare si o piesa denumita cap cositor, firul poate sa se regleze automat. Acest lucru este valabil in cazul tamburului cu functie de autocut. Deosebit de rezistent la contactul cu solul, acesta trebuie completat cu un fir adaptat tipului de sarcina la care vei supune utilajul. Iata cum se clasifica tipurile de sarcini si ce tip de fir se impune a fi utilizat in fiecare caz:

sarcina usoara – intretinerea gazonului nu impune utilizarea unui fir prea gros. Acesta poate sa aiba grosime de la 1 pana la 1,5 mm.

sarcina medie – gazonul crescut timp de cateva saptamani, precum si buruienile de dimensiuni mici pot fi taiate doar cu ajutorul unui fir care are diametrul de la 1,5 pana la 2 mm.

sarcina grea – in aceasta categorie se incadreaza gazonul cu fir foarte lung, buruienile, plantele precum maracinii duri, astfel ca vei avea nevoie de un fir cu diametrul de la 2,4 pana la 3,5 mm.

Schimbarea unui fir motocoasa este mult mai facila, atunci cand alegi varianta de a folosi un model cu tambur. Aceasta optiune te ajuta sa protejezi intregul utilaj si iti usureaza munca, mai ales atunci cand ai de gestionat suprafete mai mari de teren. La fel ca orice alta piesa din angrenajul motocoasei, tamburul cu fir poate fi inlocuit atunci cand se uzeaza.

Daca esti convins ca un fir de motocoasa la tambur este solutia ideala pentru unealta care te ajuta sa iti intretii vegetatia din gospodarie, acceseaza GeneralMotor.ro. Acolo gasesti modele noi si performante de mosor pentru motocoasa, cu fir, disponibile la preturi avantajoase si care pot fi livrate rapid la adresa ta!