Idei de design pentru a profita la maximum de baia ta mică

Idei de design pentru a profita la maximum de baia ta mică

Idei de design pentru a profita la maximum de baia ta mică

Idei de design pentru a profita la maximum de baia ta mică

Mulți proprietari folosesc băile ca sanctuare personale pentru a spăla stresul și a-și revigora sufletele – indiferent de mărimea băii lor. S-ar putea să vă întrebați cum cineva se poate relaxa într-o baie mică? Ei bine, doar pentru că baia ta are puțin spațiu nu înseamnă că trebuie să te sacrifici fie pentru stil, fie pentru soluții de depozitare. Cu trucuri de design inteligente, baia ta mică poate părea mai mare și mai confortabilă decât ai crezut.

În acest articol, vă vom arăta șase modele de baie mici pentru a vă ajuta să profitați la maximum de baia dvs. mică.

Alegeți scheme de culori moi pentru a vă deschide baia mică

Culoarea modifică percepția noastră despre dimensiunea unei camere. Pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare, ar trebui să utilizați nuanțe neutre sau pastelate ca paletă principală a băii mici. Unii ar putea spune că culorile moi sunt plictisitoare, dar atât neutrele, cât și pastelurile sunt două dintre cele mai populare culori de vopsea din acest an! În plus, nimeni nu a spus că trebuie să te ții de rozul simplu sau de bejul bland.

Dacă doriți ca baia dvs. mică să aibă o notă modernă, puteți cumpăra niște prosoape sau accesorii de culoare îndrăzneață pentru a adăuga farmec băii dvs. Daca vrei sa scapi de o grija, ai putea sa apelezi la un designer de interior specializat in amenajari interioare Timisoara care sa se ocupe de acest aspect pentru tine.

Iluminatul încastrat este cea mai bună alegere pentru o baie mică

La fel ca și culoarea, lumina poate face, de asemenea, că baia mică arăta vizual spațioasă. Uitați candelabrele, pandantivele de tobă sau orice corp de iluminat mare care ocupă prea mult spațiu. Iluminatul încastrat este cea mai bună alegere, deoarece îl puteți ascunde în tavan. Mai mult, strălucirea sa moale poate estompa granițele băii, făcând spațiul să pară mai mare decât dimensiunea sa reală.

Pe lângă un sistem de iluminare electrică, luați în considerare instalarea unui luminator sau a ferestrelor mari pentru a obține cât mai multă lumină naturală posibil.

Oglinzile ajută să reflecte lumina și să facă spațiul să pară mai mare

Oglinzile lucrează cu lumina pentru a crea un aspect mai larg pentru baia ta. Deci, când vine vorba de oglinzi, mergeți cât mai mare posibil! În plus, cumpărarea oglinzilor plate va economisi mult spațiu în comparație cu dulapurile mari pentru medicamente. Potrivit Freshhome, dulapurile de medicamente voluminoase vor face vizual baia să se simtă și mai mică.

Chiuvetele pentru vanitate sunt populare deoarece oferă spațiu bun de depozitare și spațiu de lucru în baie. Cu toate acestea, vă fură și o mulțime de spațiu. Pentru a elibera mai multe imagini pătrate, este timpul să vă abandonați chiuveta de vanitate și să o înlocuiți cu un piedestal sau chiuvetă montată pe perete. Atât chiuvetele cu soclu, cât și cele montate pe perete, economisesc spațiu extraordinar. Puteți fie să le cuibăriți în colț, fie să le montați pe perete. Atenție, veți elimina spațiul de stocare valoros și ar putea fi necesar să găsiți soluții alternative.

Folosiți orice spațiu posibil pentru depozitare suplimentară

O unitate de depozitare încorporată este indispensabilă în băile mici. Nu numai că îți face accesibilă articole de toaletă cheie, dar, de asemenea, nu ți se împiedică. De exemplu, o nișă de colț în camera de duș oferă un spațiu suplimentar pentru a vă plasa șampoanele sau săpunurile. De asemenea, puteți instala dulapuri cu medicamente încastrate deasupra chiuvetei, astfel încât să nu uitați să vă luați suplimentele zilnice. Așezați rafturile deasupra toaletei sau a ferestrelor pentru a câștiga spațiu suplimentar de depozitare fără a sacrifica niciun metru pătrat.

Baia dvs. mică nu are nevoie de duș și cadă separate pentru a vă simți luxos. Prin proiectarea dușului, vă puteți crea propriul refugiu VIP. Vrei să ai o baie de tip spa? O cabină de duș cu mai multe capete de duș sau o bancă încorporată vă vor satisface nevoile. Cu toate acestea, dacă nu puteți trăi fără cadă, faceți un compromis și optați pentru o combinație cadă-duș.

Citeste și Cum să amenajezi o baie mică