Importanta asternutului pentru un somn bun

Lenjeria de pat joaca un factor foarte important atunci cand vine vorba de a dormi bine. Acest lucru se datoreaza faptului ca asternutul, daca indeplineste anumite conditii, ajuta la adormire si, prin urmare, ne permite sa ne bucuram de o odihna mai buna. Poti cumpara produse la promotii in momentul in care vrei sa obtii cele mai bune rezultate atunci cand trebuie sa faci cumparaturi pentru casa ta. Un alt aspect la fel de important este faptul ca atunci cand inveti sa vanezi promotiile, vei reusi cu siguranta sa iti dotezi interioarele complet, cu investitii minime. Lenjeriile de pat spre exemplu, trebuie sa fie de buna calitate si sa functioneze perfect in orice sezon, dar si sa reziste la utilizari intense si sa fie foarte usor de curatat, mai ales daca ai in casa copii sau animale de companie. Promotiile te vor ajuta sa le cumperi pe cele mai bune dintre ele.

Cum influenteaza lenjeria de pat somnul

Sa vedem cum tipul de asternut pe care il folosim influenteaza imbunatatirea calitatii somnului.

Culoare si material

Atat culoarea, cat si materialul asternutului nostru sunt importante. In acest sens, exista culori care sunt mult mai relaxante, cum ar fi albastrul care, potrivit mai multor studii, este cel mai relaxant si va ajuta sa dormiti. De asemenea, materialul ales este important si, in esenta, cu cat este mai natural, cu atat este mai bine.

In ceea ce priveste materialul din care este fabricat asternutul este de o importanta vitala, in general cele mai bune sunt cele naturale, cum ar fi bumbacul, inul etc.

Odata cu trecerea anotimpurilor, putem modifica atat materialul, cat si culoarea, daca dorim sa-l adaptam circumstantelor, cum ar fi cautarea unui material mai rece pentru vara sau altul care ofera mai multa caldura in timpul iernii.

Dimensiune si curatenie

Dimensiunea asternutului, dincolo de a-i permite sa se potriveasca mai bine, ajuta la adormirea acestuia, astfel incat sa poata fi intins si sa nu prezinte riduri. Daca avem un asternut prea mare, este foarte probabil ca acesta sa se innegreasca in timp ce dormim si sa ne supare in timpul somnului.

Pe de alta parte, este important ca asternutul sa fie curat, astfel incat sa nu pastreze, printre altele, mirosurile rele. Acest lucru este de mare importanta mai ales in cazul copiilor si persoanelor alergice la acarieni. Prin urmare, atunci cand alegi materialul, va trebui sa luam in considerare si modul de spalare a acestuia.

Toate aceste motive fac parte dintr-o serie de mici detalii care, daca sunt respectate, pot duce la o calitate mai buna a somnului.  Alege lenjerii de pat din materiale de buna calitate.

Lenjeria de pat elementul cheie dintr-un dormitor relaxant

Asternutul este un element esential in decorarea fiecarui dormitor, precum si mobilierul si picturile. Si asta pentru ca asternutul este cel care va ajunge sa marcheze stilul camerei tale: minimalist, sofisticat, distractiv sau plin de farmec.

Tu alegi cum vrei sa arate camera ta si ce senzatii vrei sa transmita. In plus, asternutul va ajunge, de asemenea, sa fie foarte benefic pentru sanatatea ta. Ei bine, oferind o nota de personalizare mediului dvs., puteti crea spatiul perfect pentru odihna care va permite sa va reincarcati bateriile pentru o noua zi.

Combinarea culorilor de baza in lenjerie de pat este cea mai buna modalitate de a obtine dormitoare proaspete, distractive, dar in acelasi timp foarte sofisticate si minimaliste; totul va depinde de restul elementelor decorative si de stilul pe care doriti sa-l dati camerei dvs. Retine ca, daca alegi tonuri simple, poti da o nota diferita locului cu perne de imprimeuri izbitoare sau care mentin aceeasi linie cromatica.