Manichiura perfectă la tine acasă

O doamnă sau domnișoară căreia îi place să arate mereu impecabil, va avea grijă ca niciun detaliu să nu fie omis. Mâinile sunt ca o carte de vizită pentru femei, așa că acestea își doresc mereu o manichiură impecabilă. Din păcate, în această perioadă, ni se recomandă să renunțăm la vizitele la saloanele de înfrumusețare, și să încercăm să ne descurcăm acasă. De aceea, pentru a-ți veni în ajutor, am încercat să îți oferim câteva informații despre cum să îți faci manichiura perfectă, chiar la tine acasă.

Pregătește tot ce ai nevoie

Pentru manichiură acasă ai nevoie de ceva mai mult decât o sticlă de ojă, pilă de unghii și foarfece. Cel mai bine este să ai în casă un set de produse de manichiură – pedichiură, pe care să ți-l pregătești la îndemână, și să nu uiți să-l dezinfectezi bine.

Curăță bine unghiile

Înainte de a începe operațiunile care presupun realizarea manichiurei, trebuie să cureți foarte bine mâinile și unghiile. În acest fel ai siguranța că și lacul va fi mult mai rezistent, dar se reduce mult și riscul unor infecții.

Scapă de cuticule

Cel mai bine este să nu îți tai cuticulele, doar să le împingi ușor. Unghia va avea un aspect elegant, și va părea chiar și mai lungă. Dacă totuși cuticula este prea groasă, o poți tăia. Nu uita ca înainte de tăierea sau împingerea cuticulelor, să ții mâinile în apă caldă, pentru a fi mai ușor de manevrat.

Mai întâi se pilește, apoi se lustruiește

Dacă procedezi în acest fel, stratul de bază aderă mai bine la unghie, ceea ce va oferi un look profesionist acestora, chiar dacă ți le-ai făcut singură, acasă.

Nu folosi multă ojă

Cea mai frecventă greșeală atunci când îți faci manichiura acasă este să aplici un strat gros de ojă, pentru un aspect precum cel din revistele de specialitate. Total greșit, pentru că obții un efect total opus, iar riscul de ciobire al ojei este mult mai mare așa.

Ai grijă de mâinile tale

Atunci când ne întâlnim cu cineva, primul lucru pe care îl observăm la acea persoană sunt mâinile. Niște mâini neîngrijite ne spun multe despre acea persoană, așa că fii ceva mai atentă la acest aspect. În plus, dacă nu le îngrijești în mod corect, cu timpul aspectul mâinilor, dar și al unghiilor tale va fi unul… jalnic. Și, să nu uităm nici faptul că pe perioada iernii, sau atunci când sunt frecvent supuse la chimicalele din produsele de curățenie, a avea mâini frumoase și îngrijite este ceva mai greu decât pare la prima vedere! De aceea, folosește cele mai bune produse îngrijire corp în general, și cele mai bune produse pentru îngrijirea mâinilor și unghiilor în special. Există chiar și seturi cadouri în acest scop, în magazinele de specialitate, fie reale sau în mediul online.

Ca o concluzie, reține faptul că în afară de o igienă riguroasă, pentru păstra frumusețea și elasticitatea pielii, dar și aspectul îngrijit al unghiilor, chiar și atunci când vârsta își spune cuvântul, se recomandă aplicarea unor produse speciale, care nu trebuie să-ți lipsească din casă.