O repar sau o schimb?

M-am mutat de curând în casă nouă și constat, pe zi ce trece, că sunt tot mai multe lucruri reparat și schimbat prin casă. Eu de fel mi-s mai strângătoare și nu arunc lucrurile care pot fi refolosite sau reparate. Însă, totodată, țin la confortul meu și nici nu-mi place să mă înconjur de lucruri inutile, despre care știu că nu pot fi reparate sau reinventate.

De câteva zile am dilema asta legată de ușa metalică de la intrare. Modelul n-a fost pe placul meu, dar n-am ales casa în funcție de ușă, așa că acest aspect n-a contat deloc în procesul de achizionare al locuinței mele. Mai e, însă, și problema că nu se închide foarte bine. Și nu mă refer la butuc, căci acela se poate schimba foarte ușor, apelând la cineva care se pricepe la reparații uși. Problema e că nu se închide perfec ușa, adică mi se pare că e strâmbă sau ceva, ca și cum cineva a încercat să pătrundă în casă cu forța.

E o problemă, așadar, de siguranță, mai degrabă decât de aspect. Totuși, gândul că stau la casă, într-un cartier rezidențial, bine păzit, și că ușa se-nchide cu cheia, m-a făcut să amân puțin gândul schimbării uși.

Ce-i drept, dacă era la lemn sau alt material, o schimbam imediat, căci lemnul îl puteam prelucra și transforma foarte ușor într-o măsuță de cafea, într-un dulăpior sau așa ceva. V-am zis, îmi place să refolosesc și reinventez lucrurile. Totuși, aceasta este metalică și mi-e absolut peste mână să-i găsesc o întrebuințare.

Cel mai probabil, voi chema pe cineva priceput care să se uite la ea și să-mi spună sigur că nu mai poate fi salvată. Că poate aflu că e ușor de reparat. Oricum, e clar că nu voi mai putea sta prea mult cu o ușă care nu e perfect funcționabilă.

Și, sincer, am și găsit pe cineva care se ocupă cu reparații de uși metalice. E vorba de o firmă din centrul capitaliei, care asigură profesionalism și care percepe taxe absolut decente. Că știți și voi când vine vorba să lucrezi cu cineva absolut necunoscut. Ei bine, cei de la Carmady Servicii Srl, par să aibă o echipă profi, dispusă să-ți sară în ajutor în orice moment. Ce să mai, eu îi încerc. Voi cu cine ați lucrat în astfel de cazuri până acum?

Related