Pași de urmat pentru un birou curat şi organizat

Te-ai săturat să cauți la nesfârșit o hârtie pe care ți-ai făcut o însemnare importantă? Biroul tău arată ca și cum tocmai ce a trecut un uragan pe acolo? Nu găsești niciodată ceva ce ai nevoie? Este semnul că trebuie să iei măsuri și să te organizezi un pic mai bine, pentru ca activitatea ta să fie mult mai eficientă decât până acum.

Scapă de tot ce nu este inutil

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să renunți la tot ce nu îți este util. Da, știm, la prima vedere, totul pare să aibă rolul lui bine stabilit, dar dacă analizezi cu atenție situația, vezi că multe dintre lucrurile din și de pe biroul tău sunt, ei bine… inutile. Nu fac decât să adune praf și să ocupe spațiu pe un birou parcă și așa prea mic!

Organizează-te un pic!

Chiar dacă ești genul mai boem, puțină organizare nu strică niciodată. De aceea, pentru a reuși acest lucru ai nevoie de unele produse organizare si arhivare, care vor face adevărate minuni pentru aglomerația de pe biroul tău.

Păstrează doar ce e necesar!

Chiar dacă este vorba despre multe produse de birotica si papetarie, pixuri, agende, post-ituri, și altele, păstrează doar ce ai cu adevărat nevoie. Cu siguranță te poți descurca și cu două-trei pixuri în loc de 10, iar hârtiile importante le poți păstra în ordine, într-un biblioraft mereu la îndemână. Vezi și care articole din hartie îți sunt necesare și redu tot ce consideri că este în plus!

Nu uita de agendă

Indiferent de cât de mult eliberezi biroul, nu uita că ai în continuare nevoie de agendă, pentru a nota în ea tot ce ai de făcut, care sunt sarcinile de lucru, data limită până la care să termini. Nu folosi aceeași agendă pentru a nota numerele de telefon, pentru că te încurci și mai tare. Încearcă să fii ceva mai organizată și în gândire, nu doar la spațiul de lucru, și vei simți că acele probleme aparent fără soluție își găsesc mai ușor rezolvarea.

O mică notă personală

Petreci la birou cel puțin 8 ore în fiecare zi. De aceea, simți nevoia să îl personalizezi puțin, să simți că este ceva ce te definește pe tine, ca persoană. De aceea, după ce ai terminat de eliberat și organizat spațiul cât mai bine, strecoară o vază cu flori, un ghiveci cu planta preferată, o ramă foto din care îți zâmbesc cei dragi, un omuleț din plastelină modelat de cel mic. În fine, ai înțeles ideea!

Păstrează ordinea în fiecare zi!

Un birou mai ordonat și mai organizat înseamnă o mai mare eficiență și productivitate. De aceea, încearcă la finalul fiecărei zile să lași spațiul de lucru cât mai puțin aglomerat, pentru ca a doua zi să nu pierzi timp inutil cu aranjatul hârtiilor, al instrumentelor de scris, al agendelor, printre care să strecori și laptopul și telefonul. Nu este deloc greu, este nevoie doar de puțină ambiție și perseverență!