Peruci naturale – avantaje si sfaturi utile

Alegerea unei peruci este dificila atunci cand nu stiti de unde sa incepeti si nu sunteti foarte familiarizati cu acestea. Multitudinea de stiluri, culori, marci si tipuri fac ca alegerea celei mai potrivite peruci sa fie coplesitoare. Un punct de plecare foarte bun, atunci cand doriti sa achizitionati o peruca, o reprezinta intelegearea diferentelor dintre acele peruci naturale, confectionate din par uman si cele sintetice. Cu peruci naturale puteti arata diferit fara sa va vopsiti parul sau sa il tundeti. Tot ce trebuie sa faceti este sa le alegeti pe cele de o calitate foarte buna, astfel incat sa nu para ca aveti parul din plastic.

Confectionate din par uman recoltat, perucile naturale sunt facute sa arate, sa se simta si sa se comporte asemenea propriului par. Existe conceptii gresite in randul clientilor de peruci, care sustin ca acestea sunt cele mai bune sau au o calitate net superioara comparativ cu cele sintetice, datorita folosirii parului real. Acest fapt nu se confirma si nu se aplica intotdeauna. Astfel ca pot fi fabricate peruci din fibre artificiale care sa aiba o calitate foarte buna si care sa va ingreuneze procesul de a le diferentia.

Aspecte pro si contra ale perucilor naturale

Pro

Punctele forte ale perucilor naturale se rezuma la versatilitatea de stiluri pe care le puteti obtine prin purtarea acestora. Avand par natural, acesta poate fi vopsit, coafat si permanentat asemenea propriului par. Foarte importanta este ingrijirea unei astfel de peruci. O recomandare din partea specialistilor face referire la modificarea aspectului acesteia de catre un stilist cu experienta, ci nu de catre dvs., pentru ca riscati sa stricati aspectul acesteia. Durabilitatea sau longevitatea acesteia depinde tot de dvs. Cu o ingrijire adecvata, puteti sa va bucurati de o peruca naturala si un an sau chiar mai multi. Textura si aspectul natural sunt alte calitati ale perucilor naturale, de care puteti beneficia atunci cand ati achizitionat una.

Contra

Ca si elemente mai putin avantajoase ale perucilor naturale, se numara costurile ridicate atat cu confectionarea acestora, care sunt mai scumpe decat la cele sintetice, dar si cele de intretinere.

Asemenea parului propriu zis, si aceste peruci necesita spalari, la un anumit numar de utilizari si rearanjarea acesteia. Coafarea acestora necesita mai mult timp si efort, dar si periajul in exces, pieptanarea pe spate si folosirea diferitelor instrumente de coafat pot afecta structura perucii.

Diversitatea de culoare si decolorarea acesteia sunt alte elemente greu de reprodus. Din cauza parului recoltat de la varii persoane, desi culoarea initiala poate fi aceeasi, nu intotdeauna se obtin aceleasi nuante de culoare in urma vopsirii. Expunerea vreme indelunga la lumina face ca in timp culoarea perucii sa se estompeze si chiar sa se oxideze.

Reactiile la diferite intemperii este si ea o problema care afecteaza perucile naturale. Asemenea parului normal, perucile naturale se pot increti, pot deveni moi sau uscate.

De ce sa porti o peruca naturala?

Daca va numarati printre persoanele dornice sa isi schimbe frecvent look-ul, atunci o peruca din piele naturala poate fi o solutie pentru dvs. Fiind foarte versatila, va ofera ocazia sa va schimbati stilul de la o zi la alta, avand posibilitatea de a alege peruci cu parul drept sau ondulat, lung sau scurt, blond, brunet sau roscat, pe care sa il coafati asa cum doriti.

Exista si peruci sintetice care arata la fel de bine ca cele naturale si tot ce trebuie sa faceti este sa va asigurati ca atunci cand le cumparati chiar au calitatea dorita. Perucile sintetice de buna calitate au un avantaj considerabil in fata celor naturale si anume ca rezista mai mult fara intretinere.