Poarta masca pentru a te proteja impotriva coronavirusului

Purtarea unei masti pentru a te proteja de coronavirus necesita putina practica si rabdare. Controversele asupra mastii, utilitatea acesteia, purtarea obligatorie in transportul in comun, in toate spatiile interioare sau exterioare, evident nu simplifica utilizarea sau acceptarea de catre cetateni a acesteia. Dintr-o data, acest lucru ii face pe toti mai responsabili si imparte lumea intre cei care trebuie sau vor sa se protejeze si cei care nu vad interesul sau se considera in afara pericolului.

Protejeaza-te impotriva coronavirusului

Pentru unele persoane, utilizarea unei masti chirurgicale poate pune multe dificultati pentru unele persoane. Presupune o pedagogie anume pentru a face pe cineva sa o poarte si corect. In caz contrar, masca poate fi o sursa de contaminare pentru tine sau pentru ceilalti, daca o arunci oriunde sau daca nu o manipulezi corespunzator. Putine dintre tutoriale sunt satisfacatoare, dar unele au avantajul de a fi simple si usor de urmat. Totusi, nu este greu sa purtam masca corect, fiind necesar doar sa urmam cativa pasi simpli.

Iata, conform expertilor, care sunt regulile de purtare a mastii

-Inainte de a pune o masca, spala-te pe maini cu o solutie hidroalcoolica sau cu apa si sapun lichid.

-Aplica masca astfel incat sa acoperi nasul si gura si asigura-te ca se potriveste cel mai bine pe fata.

-Cand porti o masca, evita sa o atingi.

-Ori de cate ori atingi o masca uzata, spala-te pe maini cu apa si sapun sau macar aplica un gel antibacterial. Cand se uda, inlocuieste-o cu o masca noua si nu refolosii mastile de unica folosinta;

Pentru a scoate masca: scoate-o din spate (nu atinge partea din fata a mastii). Arunc-o imediat intr-un cos de gunoi inchis. Spala-te din nou pe maini.

Conceptele precum cele de distantare sociala sau dezinfecatre periodica necesita o schimbare culturala. Iar aceasta schimbare poate dura ceva timp! Intr-adevar, ceea ce se cere fiecaruia este sa-l protejam pe celalalt, stranutand in cot, de exemplu, prin a nu arunca o masca pe pamant, a sta in casa daca avem simptome si asa mai departe…

Asa ca, trebuie sa tinem cont de regulile de mai sus si de igiena. Pana la urma, igiena manilor si anumite obiceiuri ar trebui sa faca parte din comportamentul fiecarui cetatean in mod normal. De exemplu, sa ne acoperim gura cand tusim sau stranutam, sa ne spalam pe maini de cate ori atingem ceva sau manevram mancare si asa mai departe, sa avem mereu la indemana un gel antibacterial si asa mai departe. Asadar, pentru a cumpara aceste masti si spunuri, apeleaza la magazine de top precum sanito.ro. Produsele de aici sunt de calitate si autorizate pentru utilizare. Toate mastile disponibile astazi la acest magazin au rolul de a ne proteja si obiectivul principal de a-i proteja pe ceilalti. Masca in sine ofera o protectie foarte buna pentru oricine o poarta, chiar daca exista persoane care spun contrariul. Si daca toti fac acest lucru, intreaga comunitate este cea care beneficiaza, in cele din urma, de toate beneficiile purtarii mastii si de mai multa sanatate.