Prietena ta trece printr-o despărțire? Iată ce NU trebuie să-i spui!

two girlfriends outdoor

Cu toții am trecut prin asta la rândul nostru, și știm cât de mult contează ceea ce apropiații ne spun în acele clipe. Și trebuie să recunosc că, de câteva ori, prietenele mele au cam dat-o în bară la acest capitol. Așa că, m-am gândit să fac un top al lucrurilor pe care să NU i le spui unei prietene care trece prin astfel de momente.

Dar înainte de toate trebuie să precizez că mesajele de dragoste, de susținere, și multi programările la saloanele de înfrumusețare chiar funcționează! Deci, keep on doing that!

1. Oricum nu l-am plăcut niciodată. Nu făcea de tine. / Erai prea bună pentru el!

Băi, deci nu! Vă rog eu, NU! Dacă nu i-ai spus asta în timpul relației, nu i-o spune după. Nu ajută! Treaba asta cu ”nu făcea de tine” o face să se simtă și mai nesigură pe sine. O să considere că ai fost falsă, deci nu poate avea încredere că-i spui adevărul nici acum.

În plus, multe fete au sentimente contradictorii în acele momente. Într-un minut poate spune că era cel mai mare rău din viața ei, în altul poate spune că îi lipsește și că nimeni nu a mai făcut-o să se simtă atât de iubită în viața ei. Are dreptul să se simtă năucită de această schimbare în viața ei, așa că ai grijă ce-i spui. Las-o pe ea să ajungă la o concluzie, dacă i-a fost bine sau i-a fost rău alături de respectivul. Tu oferă-i sprijinul, ascult-o, și fă-i pe plac în orice privință. Da, asta ai vrea și tu, deci…

2. Sunt și alții pe lumea asta!

Dacă ai aplicat această metodă deja, probabil ai auzit deja un ”dar eu doar pe el îl vreau”. Mda, ți-a dat-o, nu-i așa? Deci, este ineficientă și n-o faci decât să o adâncești în starea respectivă. O să se gândească că sunt atâția băieți și totuși el a fost cel care a făcut-o să simtă / să trăiască nu știu ce… Și asta, e cam adevărată… Fiecare om e diferit (Slavă Domnului!), așa că nu poți avea aceleași trăiri cu toți bărbații pe care îi întâlnești. Deci, s-ar putea să prețuiască destul clipele petrecute cu fostul. Nu te băga pe terenul ăsta.

3. O să-l uiți cât ai zice ”pește”.

Poate că da, poate că nu. Dar în momentul ăsta cu siguranță nu a uitat de el, din moment ce plânge după el. Deci, o s-o faci să creadă că se adâncește prea mult în acel moment și că nu se poate destăinui ție de fiecare dată când are astfel de trăiri vizavi de el. Ai răbdare cu ea!

4. Mergem în oraș și-ți trece.

Nici asta nu-i bună. Nu o să-i treacă deloc. Trebuie să-și dea timp să depășească momentul. Nu te poți aștepta ca azi să se despartă și mâine să petreacă ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Poate că e în stare să o facă, dar mâine… mâine cine plânge că ”ce oribil a fost la petrecerea de-aseară, unde s-a gândit non-stop la fostul”?

5. Depășește momentul, că el deja a făcut-o. L-am văzut cu o…

Pfu, asta e super dureroasă. E ok să-i spui că l-ai văzut, ai citit nu știu ce despre el… dar nu e ok să folosești treaba asta ca monedă de șantaj. Nu, n-o să-l uite doar pt că-i spui că l-ai văzut cu nu știu ce tipă, ba dimpotrivă! Pe lângă faptul că o să te pună să-i spui în detaliu ce știi, întrebându-te chiar și de două ori despre cel mai nesemnificativ detaliu, o s-o faci să-l caute și mai cu ardoare. O să-l urmărească pe toate rețelele de socializare, poate chiar o să meargă prin toate locurile pe care știa că respectivul le frecventa, etc, știți voi… o să devină stalkeriță aprigă. Și pe lângă faptul că-și irosește energia într-un mod chiar neplăcut, o să se adâncească și mai tare în starea în care se află. Deci, fără genul ăsta de afirmații în preajma ei.

Și dacă n-ați înțeles până acum, vorbim de fete care au fost părăsite de iubit, în caz contrar situația se schimbă radical.

Dacă știți voi afirmații/situații similare, aștept să mi le povestiți în secțiunea de comentarii!

Related