Tot ce trebuie să știi despre parfumurile orientale

Zafaran

Parfumurile sunt unul dintre lucrurile pe care bărbații și femeile le caută și le cumpără, mai ales că sunt un semn al interesului unei persoane față de frumusețea și personalitatea sa, de a-i atrage pe ceilalți și pot chiar exprima stima de sine și aprecierea.

În timp ce oamenii adoră doctrinele referitoare la parfumurile pentru femei sau bărbați,  în acest articol vei afla tot ce dorești să știi despre parfumurile orientale, cele mai faimoase tipuri de ele, caracteristicile acestor parfumuri și modul în care să le alegi pentru parfumurile de vară și de iarnă.

Ce sunt parfumurile orientale?

Parfumurile orientale sunt un amestec de esențe orientale din mai multe materii prime, dintre care unele sunt fabricate și utilizate în țările arabe, iar altele sunt importate din alte regiuni din est,  cum ar fi Turcia, India, Thailanda sau Indonezia și altele.

Parfumurile orientale sunt renumite în regiunea arabă, în special în Golful Arabiei, dar datorită faimei larg răspândite și aromelor distinctive, au început să se răspândească în mai multe țări europene.

Grupul de parfumuri orientale include o serie de parfumuri cu o gamă largă, dar sunt renumite în special pentru parfumurile oud, dehn al oud, elite oud, mosc, trandafiri și iasomie. Totuși parfumul oud ocupă primul loc în popularitate.

Există multe surse prin care sunt produse parfumuri orientale și printre materiile prime care intră în realizarea parfumurilor orientale: condimente, lemn, mosc, oud, chihlimbar, uleiuri esențiale, flori, vanilie, rășină, flori indiene și altele.

Avantajele parfumurilor orientale

Parfumurile orientale se disting prin aroma lor puternică și înțepătoare, deoarece depind de producția lor de materiale naturale greu de obținut pe lângă o concentrație puternică a procentului de parfum din acesta. De exemplu, parfumurile franceze conțin doar 15% din parfum și restul sunt alcool.

De asemenea, parfumurile orientale oferă atractivitate și se găsesc în diferite tipuri și combinații, ceea ce oferă celor care le preferă o varietate de alegeri.

Parfumurile orientale contribuie, de asemenea, la atragerea atenției și aprecierii pentru persoana care poartă aceste parfumuri, deoarece se întâlnesc cu compatibilitatea tuturor gusturilor și se caracterizează printr-un spirit ușor și fermecător și arome diverse, iar atractivitatea lor nu poate fi învinsă.

Cele mai bune tipuri de parfumuri orientale pentru bărbați și femei

Este dificil să se definească un anumit tip de parfum arăbesc care fiind cel mai bun de la brandurile de parfumuri cunoscute sau de pe piață, deoarece fiecare persoană are gustul său în parfumuri și în compoziția lor, dar se pot menționa cele mai bune combinații și cele mai bune elemente de bază care se află în faimoasele parfumuri orientale.

Parfumurile orientale nu pot determina un miros dintr-o componentă pură de la sine, dar componenta principală a acestuia este unul dintre aceste elemente, mai ales că parfumurile orientale sunt cele mai puternice și mai frumoase parfumuri atunci când combinațiile lor armonioase sunt adăugate.

Fiecare regiune arabă este renumită pentru uleiurile sale aromatice care sunt preferate de rezidenți decât într-o altă regiune, de exemplu în regiunea Golfului Arab, în ​​special în Arabia Saudită, parfumul oud ocupă primul loc, în timp ce în Levant și Africa de Nord, în special Egiptul și Sudanul, se preferă parfumurile de trandafir și iasomie.

Parfumuri orientale de vară și parfumuri orientale de iarnă

Fiecare anotimp sau anotimp al anului are parfumuri specifice sau combinații și tipuri care sunt preferate să fie utilizate în acea perioadă și ceea ce distinge parfumurile orientale este că toate tipurile și combinațiile lor sunt potrivite pentru toate anotimpurile și anotimpurile de-a lungul anului, dar unele sunt preferate într-un anumit sezon.

De exemplu, unul dintre parfumurile orientale preferate în sezonul estival: trandafir, iasomie, fructe și citrice, cum ar fi lămâie și chihlimbar, pentru că aceste parfumuri dau o senzație de prospețime când temperatura aerului este ridicată.