Ce este un panou solar nepresurizat

panouri solare nepresurizate

Energia solara devine din ce in ce mai populara pentru alimentarea cu energie a obiectelor si dispozitivelor de zi cu zi. Nu numai ca este eficienta din punct de vedere energetic, dar panourile solare sunt, de asemenea, portabile, astfel incat pot fi utilizate oriunde exista o sursa de energie disponibila.

Un tip de panou solar care castiga multa popularitate este panoul solar nepresurizat. Aceste panouri nu au nevoie de niciun alt tip de energie pentru a functiona, asa ca sunt perfecte pentru locurile care nu au acces la electricitate.

In plus, apa calda poate fi produsa cu ajutorul panourilor solare nepresurizate prin utilizarea tuburilor vidate. Aceasta metoda capteaza radiatia solara si o foloseste pentru a incalzi apa.

Energia solara exista de multi ani, dar abia recent a fost transformata intr-o sursa de energie viabila. Panourile solare folosesc puterea soarelui pentru a crea electricitate. Panourile solare nepresurizate folosesc un vid pentru a capta energia solara. Aceasta energie este apoi folosita pentru a crea electricitate. Panourile solare nepresurizate sunt foarte simplu de utilizat. Modul in care functioneaza tuburile de vid ale panourilor este foarte asemanator cu cel al termosului in care ne pastram bauturile calde. Atunci cand energia solara este captata de vid, aceasta este capabila sa incalzeasca apa din instalatie si sa o pastreze la o temperatura ridicata.

Lucruri de luat in considerare cand optati pentru un panou solar nepresurizat

Cand vine vorba de alegerea tipului potrivit de panou de apa pentru casa dumneavoastra, exista cateva lucruri de luat in considerare. In primul rand, trebuie sa decideti cat de multa apa folositi si cat de des. Si, in cele din urma, trebuie sa va decideti asupra presiunii panoului.

Panoul solar nepresurizat este alcatuit din dintr-un suport, tuburile vidate, un rezervor nepresurizat aflat deasupra tuburilor vidate si un vas flotor care are rolul de a comanda oprirea sau pornirea alimentarii cu apa rece in rezervorul unui boiler solar. Tehnologia sistemului solar nepresurizat permite furnizarea de apa calda prin cadere gravitationala. Rezervorul este prevazut cu o pipa de aerisire, astfel, contactul cu atmosfera se realizeaza constant. Acest lucru confera un grad ridicat de siguranta in cazul in care apa calda din rezervor nu este utilizata pentru perioade lungi de timp. Forma si dispunerea unui astfel de kit de incalzire a apei reprezinta un mare avantaj. Majoritatea caselor din Romania au acoperisul realizat cu o cadere potrivita pentru buna functionare a unui astfel de sistem, astfel, veti avea parte de o presiune foarte buna.

Avantajele unui astfel de sistem sunt:

  • Pret redus. In cele mai multe cazuri, pretul unui astfel de sistem este cuprins intre 1200 si 2400 de lei, in functie de capacitate si design;
  • Amortizarea costului intr-un timp foarte scurt – In aproximativ 2 ani, utilizarea unui astfel de boiler poate amortiza costul kit-ului de apa calda;
  • Datorita faptului ca acesta nu se afla sub presiune constanta, un panou solar nepresurizat ofera siguranta de care aveti nevoie;
  • Instalare usoara. Tot procesul de montare se poate face intr-un timp foarte scurt, nefiind nevoie de cunostinte avansate sau experienta anterioara in domeniul instalatiilor.