Ce tipuri de flori pot fi plantate in ghiveci?

ghivece pentru flori

Plantele in ghiveci aduc o nota de natura si frumusete in casele noastre, transformand spatiile interioare si exterioare in gradini minunate sau in colturi verzi de relaxare. Cu o varietate atat de mare de flori disponibile, exista optiuni potrivite pentru orice preferinte de design si conditii de mediu.

  1. Petunia

Petuniile sunt printre cele mai populare flori pentru plantarea in ghiveci, datorita culorilor lor vibrante si a aspectului lor vesel. Aceste flori se dezvolta bine in ghivece suspendate sau in ghivece mari, in care au spatiu sa se extinda. Petuniile prefera expunerea la soare si necesita udare regulata pentru a mentine solul umed, dar bine drenat. Vezi aici ce flori putem planta în ghivece.

  1. Verbena

Verbena este o alta optiune minunata pentru ghiveci, fiind cunoscuta pentru florile sale abundente si parfumul lor dulce. Aceste flori sunt ideale pentru plantarea in ghivece mari sau jardiniere si prefera expunerea la soare. Verbena are nevoie de udare regulata si poate fi ingrasata cu un ingrasamant lichid pentru a incuraja o inflorire bogata.

  1. Geranium

Geraniile sunt flori clasice pentru ghiveci, apreciate pentru frunzisul lor decorativ si pentru florile lor colorate si parfumate. Aceste plante prefera locurile insorite si necesita udare moderata pentru a mentine solul umed, dar nu inecat. Geraniile pot fi taiate in mod regulat pentru a promova o crestere compacta si o inflorire abundenta. Poti utiliza in acest sens ghivece de productie.

  1. Lobelia

Lobelia este o floare delicata, cu flori mici si albastre, care adauga o nota de culoare si eleganta in ghivece si balcoane. Aceste plante prefera expunerea la soare partial si necesita un sol bine drenat. Lobelia are nevoie de udare regulata si trebuie hranita periodic cu un ingrasamant lichid pentru a promova o inflorire sanatoasa.

  1. Begonie

Begoniile sunt plante versatile care se adapteaza bine la cresterea in ghivece si jardiniere, fiind apreciate pentru frunzisul lor decorativ si pentru florile lor colorate. Aceste plante prefera expunerea la soare partial sau umbra usoara si necesita udare moderata pentru a mentine solul umed. Begoniile pot fi taiate in mod regulat pentru a promova o crestere compacta si o inflorire a bundenta.

  1. Surfinia (Petunia Cascada)

Surfinia, sau petunia cascada, este o varietate de petunie care creste intr-o forma cazatoare si bogata, perfecta pentru suspendarea in ghivece sau pentru cascadelor de flori. Aceste flori prefera expunerea la soare si necesita udare regulata pentru a mentine solul umed, dar bine drenat. Surfinia poate fi hranita periodic cu un ingrasamant lichid pentru a promova o crestere sanatoasa si o inflorire abundenta.

  1. Crizanteme

Crizantemele sunt flori de toamna clasice, apreciate pentru culorile lor calde si pentru forma lor bogata. Aceste plante prefera expunerea la soare si necesita udare moderata pentru a mentine solul umed. Crizantemele pot fi taiate in mod regulat pentru a promova o crestere compacta si o inflorire abundenta, iar florile taiate pot fi adaugate in buchete sau aranjamente florale.

Plantarea de flori in ghiveci este o modalitate minunata de a aduce culoare si frumusete in locuinta ta, indiferent de spatiul disponibil. Cu o selectie larga de flori disponibile, exista optiuni potrivite pentru orice preferinte de design si conditii de mediu. Urmeaza sfaturile de ingrijire si bucura-te de frumusetea si incantarea pe care o aduc aceste flori in casa sau pe terenul tau.