De unde incepi atunci cand vrei sa iti renovezi locuinta

Renovarea locuintei este descurajanta. Intre momentul in care iti calculezi bugetul si decizi ce anume vrei sa renovezi – sa nu mai vorbim de coordonarea pe care o cere cu designerii de interior, contractori, si alti profesionisti, stresul se poate instala. Dar, cu planificare si pregatire adecvate, intregul proiect poate merge fara probleme. Acesti pasi sunt meniti sa va ajute sa incepeti procesul.

Ei va vor oferi pacea mintii si va vor impiedica sa faceti greseli costisitoare in viitor. Acest articol se aplica, de asemenea, remodelelor partiale sau remodelarilor camerelor. Singurul pas pe care trebuie sa-l adaugati este sa decideti ce camere doriti sa renovati. Acum, sa incepem cu pasii de care aveti nevoie pentru a incepe renovarea.

  1. Determinati ceea ce puteti renova dvs. si care sunt situatiile pentru care veti avea nevoie de un profesionist

Majoritatea oamenilor nu au bugetul necesar pentru a angaja un profesionist si de aceea incep chiar ei sa isi renoveze locuinta. Daca si tu te afli intr-o astfel de situatie, atunci decide mai intai ce poti face tu insuti si pentru ce este nevoie de un specialist. Sarcini cum ar fi instalatia de baza, demolarea la scara mica sau chiar instalarea pardoselilor pot fi efectuate de amatori. Idei utile de renovare gasesti pe cozzy.ro.

Dar instalarea usii sau a ferestrelor si proiectele de demolare mari pot fi mai dificile. Si daca nu stiti sa faceti unele lucruri, atunci urmariti cateva videoclipuri ale oamenilor care fac ceea ce va ganditi sa faceti. S-ar putea sa fiti surprins cat de multe veti invata si cat de mult curaj veti avea sa va duceti la capat intreg proiectul.

Care este primul lucru de facut atunci cand renovati o casa?

Cand va planificati o renovare acasa, exista numeroase lucruri care trebuie facut. Toate acestea vi se pot parea extrem de solicitante. Tot ce trebuie sa faceti este sa creati un plan. Nu vorbesc despre a scrie cateva propozitii despre camerele pe care doriti sa le actualizati, ci sa scrieti cu lux de amanunte ce trebuie facut si pasii care trebuie urmati.

  1. Care este bugetul dvs.?

La determinarea bugetului de renovare casa, este atat de mult de luat in considerare: contractori, vopsea, podele / covoare, dulapuri, blaturi si multe altele – impreuna cu unelte si echipamente pentru a instala fiecare dintre aceste elemente. De asemenea, va trebui sa luati in considerare timpul care va dura pentru a realiza fiecare sarcina. Acesta este motivul pentru care alegerea unui antreprenor profesionist, eficient este atat de important.

  1. Decideti despre proiectarea si stilul casei dvs.

Daca va renovati intreaga casa, probabil ca veti dori ca fiecare camera sa se potriveasca in stil si design – cel putin in spatiile principale, cum ar fi bucataria si living-ul. Puteti simti capacitatea de a fi mai creativi in camerele mai mici, cum ar fi dormitoarele si baile. Vrei ca un aspect modern, elegant?

Cand decideti stilul casei dvs., luati in considerare angajarea unui designer de interior si consultati-va cu el. Sau, daca nu aveti acel lux, cel putin discutati cu prietenii si familia dvs. despre renovarea locuintei dvs. Este intotdeauna bine sa obtineti o a doua opinie inainte de a incepe un astfel de proiect mare.