De ce este important igienizarea aparatelor de bronzare?

igienizare aparate bronzat

Igiena in centrele de estetica si infrumusetare ajuta la oferirea unei imagini mai bune asupra afacerii si garantarea bunastarii clientilor si profesionistilor. Lucratorii din centrele de estetica si infrumusetare sunt expusi constant la microorganisme care provoaca unele infectii. Este cazul ciupercilor, bacteriilor sau altor paraziti care locuiesc pe piele. Problema este ca, de cele mai multe ori, curatarea si dezinfectia sunt subevaluate in aceste centre atunci cand vine vorba de prevenirea eventualelor infectii.

Ca de exemplu, exista aparate de bronzat, care vin in contact direct cu pielea si care, sunt folosite de cel putin 3 persoane diferite pana la sfarsitul zilei. De cele mai multe ori, aceste aparate nu sunt luate in considerare in timpul curatarii si dezinfectarii.

Curatenia impiedica raspandirea bililor

Curatenia joaca un rol foarte important in configurarea unei imagini igienice si pozitive pentru clienti. Astfel, trebuie sa fie efectuata separarea produselor de unica folosinta de cele care nu sunt si, ulterior, acestea sa fie igienizate. Diferentierea produselor igienizate de cele care nu sunt ajuta la prevenirea problemelor de contaminare si face procesul de curatare mai eficient.

Pentru diferentiere sau separare, se vor folosi diferite zone de depozitare si, daca este posibil, se va eticheta fiecare zona pentru a evita confuziile. Incepand cu curatenia generala, este esential ca mobilierul, aparatele si peretii centrului sa ofere un efect curat. Pentru a face acest lucru, se poate folosi orice tip de detergent generic sau specific pentru a continua apoi cu dezinfectantul. De asemenea, se pot folosi detergentul si produsele de dezinfectare. Una dintre regulile de baza este curatarea si dezinfectarea superficiala a spatiului de lucru dupa fiecare client.

Un salon de bronzat este foarte important pentru o femeie, deoarece pielea palida poate strica fotografiile unor evenimente importante, precum: absolvirea, vacanta, nunta etc. Un salon de bronzat este o alternativa buna, deoarece datorita acestuia, orice femeie va arata fabulos in cel mai scurt timp!

Este important sa se gaseasca un salon de bronzat intr-o zona apropiata, care are o buna reputatie pentru intretinerea si igienizarea cabinelor de bronzat. Cel mai bun lucru de facut este intrebarea prietenilor, familiei sau colegilor de munca unde au mers si daca o recomanda.

Sesiunea de bronzare se incepe cu o saptamana inainte de marele eveniment. Se poate opta pentru un stand de nivel I si se poate incepe intre trei si 10 minute pentru prima vizita. Se va incepe pana la trei minute daca persoana are tendinta de a se arde mai repede. Se solicita de asemenea protectie pentru ochi.

Fiecare angajat se va asigura de faptul ca ca persoana se va simti confortabil cu camera in care se afla. Majoritatea saloanelor de renume au camere frumoase, care ofera clientilor intimitate si discretie. De asemenea, se va sterge cabina inainte de a urca in ea, cu dezinfectantul care va fi in camera. Indicat ar fi ca angajatii sa faca acest lucru dupa fiecare client care foloseste apartul de bronzat, deoarece este un lucru igienic.

Pentru ca are loc contactul dintre pielea clientului si aparat, este extrem de important ca igiena sa joace un rol esential in saloane, astfel incat sa nu existe riscul de a se transmite infectii fungice si nu numai. In plus, cantitatea mare de microorganisme care se pot dezvolta sub lumina UV ar trebui sa determine automat o rigurozitate in ceea ce priveste curatarea instalatiilor din saloanele de bronzare astfel incat sa nu apara probleme ulterioare si nici reclamatii din partea clientilor.