Sfaturi utile pentru a evita problemele cu lipsa personalului calificat – mentineti angajatii in companie

muncitori asia

Atunci cand ati gasit deja anagajatii potriviti pentru anumite posturi, inseamna ca aveti deja un as in maneca in fata concurentei. Tot ce trebuie sa faceti acum este sa pastrati angajatii in companie si sa evitati ca acestia sa plece.

Pentru ca tot mai multe companii au nevoie de personal calificat, atunci cand nu gasesc pe cine sa recruteze in Romania, daca firma permite, apeleaza la personal strain cu ajutorul agentiilor de recrutare. Daca aveti nevoie de informatii in acest sens, click aici pentru mai multe detalii despre premiumhr. Odata ce aveti acesti angajati, va trebui sa faceti tot posibilul pentru a-i mentine in companie.

Gazduiti evenimente la nivel de companie sau departament

Luati in considerare organizarea de evenimente in sau in afara serviciului pentru a le multumi angajatilor si a arata ca ii pretuiti. Mancarea este adesea o modalitate excelenta de a reuni oamenii, fie ca este un mic pranz, un happy hour sau un eveniment formal, cum ar fi o petrecere anuala.

Fiti creativ si explorati alte optiuni, cum ar fi participarea impreuna la vernisajul unei expozitii de arta, o iesire de fitness sau o zi de voluntariat, de exemplu. Relatiile interpersonale, de conducere si de echipa se intaresc sau se dezvolta prin evenimente si experiente de team building.

Sarbatoriti aniversarile companiei, dar si zilele de nastere ale angajatilor

Faceti ceva special pentru zilele de nastere ale angajatilor, aniversarile de serviciu, etapele de referinta ale proiectelor si sarbatori speciale. Fie ca este vorba despre o cafea, un tort sau o masa, o zi libera suplimentara, un anunt la nivel de companie, un birou decorat sau un cadou in bani, recunoasterea datelor importante in echipa ta este o modalitate de a arata ca ii pretuiesti ca indivizi. Gesturile simple care rasplatesc angajatii pentru daruirea si loialitatea fata de o organizatie ii pot face sa se simta apreciati.

Faceti sondaje printre angajati

Permiteti angajatilor sa-si dea feedback este o modalitate excelenta de a arata ca pretuiti contributia lor. Oferirea de portaluri de feedback sau sondaje anonime ajuta la stabilirea increderii si va asigura ca obtineti raspunsuri oneste si de calitate. Puteti face sondaje trimestrial, anual sau dupa proiecte si realizari.

Intrebati, recunoasteti si actionati in functie de feedback

Interactiunea cu angajatii implica a le permite acestora un loc pentru a impartasi feedback si apoi recunoasterea si actionarea in functie de input. Arata ca esti deschis la idei de la orice nivel al companiei si respecti si pretuiesti contributiile celor cu care lucrezi.

Oportunitatea de feedback poate oferi angajatilor un sentiment de scop si adesea ideile generate pot duce la imbunatatiri si pot promova o buna cultura a companiei.

Nu ezitati sa va laudati angajatii

A oferi si a primi laude si apreciere in mod regulat este o modalitate buna de a creste moralul, colaborarea si satisfactia in munca.

 

Indiferent daca folositi un program formal pentru a oferi feedback angajatilor sau sa stabiliti un obicei saptamanal informal pentru a recunoaste munca cuiva sau realizarea unei echipe, beneficiile de oferi feedback pozitiv este unul care va creste moralul in companie.