Uită de saloanele de înfrumusețare: fii tu, fii perfectă!

Ce femeie nu își dorește să fie frumoasă, perfectă chiar? Din păcate, natura nu a fost atât de generoasă cu noi, sau cel puțin așa afirmăm cu toatele. Acesta este și motivul pentu care apelăm la multe produse de îngrijire corporală, cosmetice, farduri, dar ne și supunem unor proceduri de înfrumusețare care să lasă cu multe lacrimi în urmă.

Din dorința de a fi mereu frumoase și atrăgătoare multe femei merg regulat la salonul de înfrumusețare, și unde nimic nu este lăsat la întâmplare. Noi îți propunem însă altceva: uită de saloanele de cosmetică, de coafor sau orice altceva, ci încearcă să te descurci și singură. Nu ai nevoie de mai mult de două ore pentru a arăta impecabil, iar în acest interval orar te vei ocupa de absolut toate: spălat pe păr, epilat, retușat sprâncene, manichiură și pedichiură. Nu ne crezi? Citește rândurile următoare și te vei convinge că nu este greu deloc.

O baie caldă și relaxantă

Ședința ta de înfrumusețare acasă poate începe cu o baie relaxantă, sau poate un duș prelungit. Cu ajutorul acestei metode vei deschide porii, iar epilatul nu va mai fi atât de dureros. De aceea, imediat ce ai ieșit din camera de baie, poți trece la pensarea sprâncenelor. Vei rămâne surprinsă cât de rapid te vei descurca.

Manichiura și pedichiura

Pentrucă pielițele unghiilor sunt mult mai moi acum după baie, poți trece la următoarea etapă, manichiura și pedichiura. Curăță bine unghiile, taie, pilește, iar după ce ești mulțumită de aspect, poți trece la aplicarea stratului de ojă pe care ți-l dorești.

O mască de față

Deja ești mai aproape de final decât crezi. Permite-ți câteva clipe de relaxare, dar de ce să nu îmbini utilul cu plăcutul? Prin urmare, acum este timpul potrivit să aplici o mască pentru față, una special concepută pentru tipul tău de ten. O poți cumpăra ”de-a gata” de la un magazin specializat, sau o poți face chiar tu, din ingredient simple, dar foarte eficiente. Pe internet găsești numeroase idei din care te poți inspira, așa că treci la treabă. Pentru a fi eficientă, masca trebuie ținută pe față aproximativ un sfert de oră, timp numai bun să te relaxezi puțin.

Epilarea zonelor… cu probleme

Îndepărtarea părului nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului se înscrie și ea pe lista de proceduri de înfrumusețare pe care le poți face acasă. Pentru un maximum de eficiență, este bine să fii mereu pregătită și să ai un kit de epilat bine dotat și echipat. Din acesta nu trebuie să lipsească niciodată ceara epilat, rezerve, pensetă, benzi sau hartie de epilat.

Chiar dacă este o metodă care implică și ceva durere, epilarea cu ceară este una foarte eficientă, destul de ieftină, și deloc greu de executat. Evident, dacă ți se pare că nu este potrivită pentru tine, o poți alege pe cea care consideri că este pe placul tău. Cu toate acestea, pe timpul verii, poate ar fi indicat să mai lași deoparte aparatul de ras, pentru că nu este chiar cea mai bună soluție pentru o piele frumoasă. Nu uita să aplici întotdeauna o loțiune intens hidratantă după epilat, pentru a preveni iritațiile sau alte neplăceri cutanate.

Usucă și aranjează părul

A mai rămas un singur lucru de făcut: uscarea și aranjarea părului. Și… gata, cele două ore au trecut, ba chiar au mai rămas și câteva minute, timp în care poți proba câteva piese vestimentare, pentru a vedea cum îți mai vin. Nu a fost chiar atât de complicat, și chiar dacă la început vei avea impresia că nu te descurci deloc, cu timpul vei vedea că deja ai devenit o adevărată profesionistă.