5 greseli pe care le facem in timpul curateniei

Titlul cu siguranta te va intriga. Probabil ti-ai pus urmatoarea intrebare: Exista greseli pe care le pot face in timpul curateniei? Desigur, exista, noi toti le facem, ne place sau nu. De la stergerea in mod incorect a prafului la spalarea incorecta a vaselor si depozitarea necorespunzatoare a gunoaielor, cu totii facem greseli.

Curatenia poate sa nu fie activitatea preferata a saptamanii, dar este necesara. Este necesara daca vrei sa eviti intoxicatia cu alimente sau sa nu traiesti in dezordine si mizerie.

Cei mai multi dintre noi vor sa faca curatenie in casa in cel mai scurt timp posibil si sa aiba parte de cele mai bune rezultate. Pentru a te ajuta sa fii o persoana putin mai organizata, iata primele cinci gresel pe care probabil le faci in timpul curateniei. Fa unele modificari in rutina ta de curatenie si vei face treaba mai repede si vei avea mai mult timp sa te bucuri de o casa curate, asa cum recomanda mai jos Conex Clean Bucuresti https://conexclean.ro/

Greseala nr. 1: Amanarea curateniei

Ai sters imediat podeaua dupa ce s-a murdarit sau ai amanat curatarea ei? Chiar daca te grabesti, trebuie sa cureti podeaua, fiindca, in caz contrar exista posibilitatea ca murdaria sa se intinda pe toata podeaua. Poti sterge mizeria in 15-20 de secunde sau poti petrece 20-30 de minute intr-o alta zi, sa cureti mizeria.

Acelasi principiu se aplica si pentru aproape orice serviciu de curatenie. Cateva minute petrecute in curatarea unei camere in fiecare zi fac curatarea „grea” mult mai usoara. Zonele de preparare a mancarii din bucatariei trebuie sa fie dezinfectate, vasele murdare spalate, chiuvetele de baie si usile de dus sterse dupa fiecare utilizare si corespondenta, ziarele si chitantele sortate zilnic.

Apoi sarcinile saptamanale de stergere a prafului, aspirarii, curatarii toaletelor, stergerea pardoselilor din bucatarie si spalarea rufelor sunt mult mai simple.

Greseala nr. 2: inceperea curateniei intr-o camera din locul gresit

Nicio persoana nu vrea sa faca curatenie mai mult timp decat trebuie. Daca incepi intr-o incapere dintr-un loc gresit atunci cand efectuezi o curatenie temeinica, va trebui sa repeti pasii.

In primul rand, sorteaza lucrurile care nu iti necesare in camera. Arunca-le sau pune-le la locul lor. Aranjeaza articolele o singura data si scapa de cele care nu iti trebuie. Nu trebuie sa pierzi timp pentru a curata in jurul lor.

Greseala 3: Utilizarea produselor de curatat gresite

Utilizarea unui produs de curatat care nu este suficient de puternic pentru a curata o anumita suprafata te determina sa cureti din nou acea suprafata pentru a indeparta toata murdaria. ti-ai spalat vreodata haine si ai constatat ulterior ca sunt tot patate? Ai folosit produsele de spalat gresite. Citeste cu atentie etichetele si urmeaza instructiunile pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Verificarea etichetelor nu numai ca te poate ajuta sa economisesti timp, ci si bani. Utilizarea unui produs de curatat gresit poate deteriora definitiv unele suprafete. De aceea nu poti folosi in siguranta praf de curatat pe mobilier sau blaturi de piatra.

Daca incerci sa reduci cantitatea de substante chimice, produsele de curatat naturale sau ecologice pot fi destul de eficiente daca sunt utilizate corect.

Greseala 4: Utilizarea instrumentelor de curatat murdare

Instrumentele pe care le folosesti pentru curatat pot inrautati lucrurile si raspandi bacterii. Daca nu sunt utilizati corespunzator, buretii de bucatarie sunt baze de reproducere pentru bacteriile coliforme (Salmonella sau E. coli). O masina de spalat care nu a fost curatata in mod regulat poate face ca rufele sa miroasa urat. Si aspiratorul necuratat poate raspandi praf la fiecare utilizare.

Spala carpele de curatat, capetele de mop si periile de curatat, scutura sacul de la aspirator dupa fiecare utilizare. Produsele de unica folosinta, cum ar fi servetelele de dezinfectare, carpele electrostatice si detergentii, sunt foarte bune, dar nu si daca incerci sa folosesti numai unul pentru a curata intreaga casa. Curata fiecare zona cu un alt produs de unica folosinta.

Greseala 5: Sa nu inveti copiii sa te ajute la treburile casnice

Ocazia perfecta pentru a implica copiii in treburile casnice este cand sunt mici. Copiii doresc sa faca tot ce fac mama si tata. Deci, incepe cu lucruri simple pe care le pot face, cum ar fi plierea prosoapelor si asezarea lor la locul potrivit, punerea hainelor murdare in cosul cu rufe. Pe masura ce cresc, ii poti pune sa faca treburi mai dificile, cum ar fi spalarea rufelor.

Creaaza o diagrama a corectitudinii si invata-i pe copii acelasi principiu pe care trebuie sa-l urmezi si tu – efectuarea zilnica a unor mici activitati de curatare face ca munca in ansamblu sa fie mult mai usoara. Pentru copiii mai mici, incepe cu sarcini simple cum ar fi spalarea suprafetelor plane, stergerea prafului si implicarea treptata a acestora in aproape toate activitatile de curatare a locuintei.

Probabil vor comenta dar le va fi mult mai usor atunci cand vor deveni adulti si vor avea propria lor casa.

Pentru curatenie in birouri, vezi pagina https://conexclean.ro/curatenie-de-intretinere-birouri