Alegerea culorii covorului de birou este mai importanta decat credeti

Alegerea covorului potrivit pentru spatiul dvs. de birou nu este un lucru usor de facut. Covorul este una dintre cele mai vizibile si de impact optiuni de pardoseala si are atat de multe componente pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a lua o decizie Aceste componente sunt tipul de fibra, model, stil, calitate, culoare etc.. Insa, multe persoane, desi stiu ce le trebuie ca si calitate in momentul in care aleg covoare profesionale, se poticnesc in ceea ce priveste culoarea.

Deci cum sa alegeti culoarea potrivita pentru covoare birou?

Culoarea este de obicei cea mai grea alegere, cum spuneam. Cu atat de multe varietati din care sa alegeti, poate parea imposibil sa alegeti schema de culori potrivita numai pe baza unui mic specimen de mochete birou. Din fericire, exista anumite sfaturi si factori care va vor ajuta sa va asigurati ca acest proces merge cat mai bine posibil.

Impactul culorii

Culorile covorului pot schimba sentimentele oamenilor din biroul dvs. Culorile pot afecta starea de spirit, comportamentul si chiar productivitatea angajatilor dvs. Fiecare culoare are semnificatia ei si nu trebuie sa uitati acest lucru atunci cand alegeti un covor pentru birou:

Rosu – Rosul este o culoare foarte stimulanta. Se crede ca rosul ii motiveaza pe oameni sa ia masuri si sa fie mai productivi. Cu toate acestea, a fi inconjurat de prea multa culoare rosie poate determina angajatii sa se simta iritati si agresivi. Deci, este mai bine sa-l folositi cu discretie.

Galben – Aceasta nu este cea mai buna alegere de culoare pentru covorul dvs. de birou. Prea mult galben poate face ca oamenii sa se simta dezorientati si agitati. De asemenea, unele nuante de galben pot arata ieftin.

Albastru – Albastrul este o culoare foarte buna pentru un spatiu de birou. De obicei, este asociat cu fiabilitatea, loialitatea si increderea si are un efect calmant.

Roz – Aceasta este o culoare pe care probabil ar trebui sa o evitati atunci cand alegeti un covor pentru spatiul dvs. de birou. Chiar daca este considerat a fi o culoare calmanta si care nu ameninta, rozul reduce, de asemenea, energia. Din aceasta cauza, majoritatea decoratorilor de birouri considera ca rozul este cea mai proasta culoare a covorului pentru un birou.

Maro – Maro este de obicei considerat ca o culoare neutra. Semnifica forta, rezistenta si stabilitate. Barbatii sunt mai predispusi sa opteze pentru maro, spre deosebire de femei, care considera ca maro este plictisitor.

Trafic pietonal

Nivelul traficului care va avea loc intr-un anumit spatiu este un factor foarte important de luat in considerare inainte de a cumpara un covor comercial. Pentru zonele cu trafic intens, covoarele de culoare deschisa pot sa nu fie alegerea ideala, deoarece vor  “sublinia” rapid murdaria. In astfel de cazuri, culorile mai inchise ale covoarelor sunt mult mai eficiente.

Exista atat de multe covoare diferite in ceea ce priveste culoarea, stilurile si modelele. Cu siguranta veti putea gasi in cele din urma un covor care sa se potriveasca perfect cu spatiul dvs. de birou. Dar, daca nu va intretineti in mod regulat noul covor, acesta se va uza si va capata un aspect ponosit foarte repede. Curatarea profesionala si cu produse profesionale este extrem de importanta daca doriti sa prelungiti viata covorului si sa economisiti costurile viitoare de inlocuire.