Ce cadouri puteți oferi celor mici în afară de jucării?

Când vine vorba de cele mai potrivite cadouri pentru copii, majoritatea persoanelor se gândesc la jucării. Sunt distractive și, de asemenea, pot fi educative și creative, ajutându-i pe cei mici să își dezlănțuie imaginația. Dar cei mai mulți copii au deja o cameră plină de jucării, așa că devine necesar să ne gândim și la alte idei de cadouri care să fie la fel de apreciate. Chiar dacă veți ocoli magazinele cu jucării, tot puteți alege cadouri educative și captivante.

Iată un mic ajutor în alegerea cadourilor pentru cei mici:

Instrumente muzicale

Toți copiii adoră muzica, însă și mai distractiv este procesul de creare a propriilor melodii, sunete și ritmuri. Dacă doriți să sprijiniți un copil să își dezvolte simțul muzical, atunci îi puteți oferi un instrument pe măsură. O chitară sau o orgă poate fi un cadou perfect pentru toți copiii. Stilul chitarei poate să nu fie foarte important pentru băieți, însă cu o chitară roz nu veți da greș atunci când vă gândiți la un cadou pentru o fetiță. Un instrument muzical este un cadou foarte creativ din mai multe puncte de vedere. Îi ajută pe cei mici să își dezvolte simțul muzical, dar totodată îi ține departe de televizor, de telefon sau de computer. Un instrument muzical precum o chitară sau o orgă reprezintă modalitatea perfectă de a le distrage atenția și de a-i încuraja să se implice în activități mai creative.

Puzzle-uri

Puzzle-urile fac parte din categoria jucăriilor educative și reprezintă un cadou grozav, care susține dezvoltarea creativității copiilor și a mai multor abilități. Sunt foarte multe jocuri educative pe care le puteți alege pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și pentru încurajarea dobândirii abilităților necesare, dar care sunt și foarte distractive. Puzzle-urile reprezintă un astfel de exemplu de jucărie educativă care distrează și care îi ajută pe cei mici să dobândească noi abilități. Puzzle-urile sunt, de asemenea, benefice pentru dezvoltarea cognitivă a celor mici, pentru dezvoltarea abilităților motorii fine și grosiere și pentru rezolvarea problemelor. Dacă v-ați propus să vă implicați în mai multe activități în familie, atunci alegeți puzzle-uri potrivite pentru toate vârstele și selectați modele pe care copilul le preferă.

 

Cărți tipărite și cărți audio

Cărțile reprezintă întotdeauna o idee grozavă de cadou pentru copiii de toate vârstele. Chiar dacă la prima vedere nu par să fie prea atrăgătoare în ochii celor mici, de îndată ce încep să se cufunde în lectură, vor fi fascinați de poveștile dintre pagini. Cărțile sunt grozave și pentru lectura înainte de culcare, consolidând astfel legătura dintre părinte și copil. În magazinul Citilă veți găsi o varietate de cărți pentru copiii de toate vârstele, dar și jucării educative. Puteți lua în considerare și cărțile audio, care se dovedesc a fi foarte utile mai ales când plecați într-o călătorie cu mașina personală și aveți de parcurs un drum lung.

 

Cursuri

O altă idee excelentă de cadou pentru copii sunt cursurile, adică o adevărată experiență de învățare. Cursurile se vor alege în funcție de preferințele și dorințele copilului. Există o varietate de cursuri din care puteți alege. De asemenea, puteți achiziționa doar un singur curs pentru ca micuțul să aibă parte de o primă experiență și să își dea seama dacă dorește să mai continue sau puteți achiziționa un abonament complet. De la cursuri de dans, de balet, de baschet, de călărie și până la cursuri de înot sau de fotbal, lista de cursuri este deosebit de extinsă. Puteți, de asemenea, să mergeți împreună la un atelier de creație sau la un curs STEM. Alegerea depinde întotdeauna de dorințele copilului. Pe lângă faptul că îi oferiți oportunitatea de a învăța ceva nou sau de a face ceea ce îi place cel mai mult, îi oferiți și un start foarte bun în viață, arătându-i că este important să ne prioritizăm pasiunile pentru a ne bucura de o viață frumoasă.