Ce este asistenta rutiera?

Asistenta rutiera si acoperirea defectiunilor sunt servicii care ajuta soferii ale caror vehicule au suferit o defectiune mecanica sau electrica care lasa operatorul blocat. Click aici pentru detalii.

Tipuri de asistenta rutiera

Serviciile de asistenta rutiera sunt furnizate in multe moduri diferite si de diferiti furnizori de asistenta rutiera. Unii soferi prefera linistea de a sti ca pot obtine ajutor in orice moment prin achizitionarea de planuri anuale de acoperire a asistentei rutiere de la cluburi auto nationale, producatori auto, companii de asigurari sau carduri de credit.

Servicii de asistenta rutiera disponibile

De obicei, furnizorii de asistenta rutiera sunt companii de remorcare, servicii mecanice mobile sau furnizori de asistenta rutiera de baza.

In cazul in care vehiculul dumneavoastra sufera o defectiune mecanica sau electrica care nu poate fi remediata pe drum, singura optiune pe care o aveti este sa tractati vehiculul la un atelier mecanic sau la o reprezentanta auto.

Iata o lista cu cele mai frecvente scenarii de defectiuni mecanice sau electrice care nu pot fi reparate pe drum si necesita un serviciu de tractare:

  • defectiunea motorului
  • defectiunea transmisiei
  • defectiunea alternatorului
  • probleme de servodirectie
  • Anvelope sparte, vehicul care nu este echipat cu roata de rezerva.
  • scurgeri semnificative de lichid
  • accident de masina
  • probleme de aprindere
  • baterie scazuta la vehiculele electrice
  • cheile masinii pierdute

Daca aveti un plan anual de asistenta rutiera sau daca sunteti acoperit de asistenta rutiera din partea producatorului auto, a companiei de carduri de credit sau a companiei de asigurari, pur si simplu sunati la numarul care v-a fost furnizat si solicitati asistenta pe parcurs.

Daca aveti o mica problema mecanica sau electrica cu vehiculul dvs., puteti incerca, de asemenea, un mecanic local de asistenta rutiera in zona in care va aflati.

Baterie auto moarta sau epuizata: Acest lucru se intampla de obicei atunci cand ati lasat ceva in functiune in masina si bateria masinii nu are suficienta tensiune pentru a porni motorul. In acest caz, trebuie doar sa gasiti un serviciu de incarcare al bateriei in zona dvs., pe care il puteti trimite unui tehnician calificat pentru a va pune masina in functiune, cu siguranta mult mai ieftin decat remorcarea masinii.

Ai uitat cheile in masina ta: In timp ce majoritatea soferilor de camioane de remorcare va pot debloca masina, exista servicii specializate de blocare a masinii in zona dvs., care va pot debloca masina in siguranta pentru doar cativa bani. Un serviciu local de deblocare a masinii va fi intotdeauna mai ieftin decat un camion de remorcare atunci cand nu va puteti urca in masina.

Ai o anvelopa sparta si nu stii ce sa faci: Cand se intampla acest lucru si daca vehiculul tau este echipat cu o roata de rezerva/anvelopa de rezerva, poti gasi oricand un furnizor de asistenta rutiera care iti poate schimba anvelopa sau o poate repara.

Fara gaz: Gasiti un serviciu local de livrare a combustibilului care va poate aduce niste benzina sau motorina la un pret decent. Este de departe cea mai intalnita problema a masinii care nu mai porneste.