Cum sa folosesti iluminatul artificial pentru a crea senzatia unui spatiu mai mare?

Cosmarul oricarui proprietar de apartament este acela sa aiba o baie prea mica si prea dificil de amenajat. Iar aceasta situatie se intalneste mai ales in cazul apartamentelor construite inainte de Revolutie care par sa fie proiectate mai mult sa incurce decat sa te ajute sa creezi un design cat mai placut si aerisit. In plus, multe dintre aceste apartamente nu au ferestre si nu poti sa te bucuri de lumina naturala de afara.

Problema lipsei de spatiu nu este simtita acut numai la noi in tara deoarece si in alte zone ale lumii, motiv pentru care designerii de interioare au venit cu solutii creative pentru a rezolva problema spatiilor mici, inguste si intunecate.

Trucuri pentru a avea o baie mai luminoasa si mai mare

Mai ales pentru baie o combinatie inteligenta este cea dintre corpurile de iluminat cu o oglinda baie laguna. Aceasta combinatie creeaza un impact vizual foarte placut si ofera senzatia unui spatiu mai mare si mai luminos. O oglinda baie poate sa transforme orice incapere. Sunt versatile, usor de montat si de intretinut iar cu ajutorul lor poti pune in valoare orice stil de design interior.

De exemplu, daca ai o baie mica si ingusta, poti opta pentru montarea unor oglinzi inguste una langa alta. De o parte si de alta incadreaza-le cu doua aplice si vei putea obtine un element de decor interesant si in acelasi timp sa te bucuri de o incapere inundata de lumina. Foloseste oglinzile pentru a directiona lumina catre zonele mai intunecate ale incaperii si nu te rezuma doar la un singur corp de iluminat. Daca vrei ca totul sa capete mai multa functionalitate, poti sa achizitionezi o oglinda baie cu dulapior si incadrat cu spoturi LED. Astfel, vei avea un spatiu de depozitare si te vei putea admira in oglinda chiar si atunci cand nu doresti sa folosesti iluminatul general.

Un alt truc eficient pentru baile mici este sa montezi o oglinda baie peste o alta oglinda. Pot sa fie si de forme diferite si le poti completa cu aplice pentru a crea jocuri de lumini spectaculoase.

Cat ma costa o astfel de amenajare pentru baie?

Aceste cateva trucuri prezentate mai sus, nu sunt deloc costisitoare iar partea buna este aceea ca poti sa fii creativ si sa le utilizezi pe cele pe care le ai deja in dotare. O oglinda baie sau chiar mai multe, combinate cu corpuri de iluminat iti va transforma complet baia. In plus te vei bucura de un spatiu mai luminos si mai placut in care sa iti petreci timpul ori de cate ori este necesar.

Daca vrei ca acest efect creat din combinatia de corpuri de iluminat si oglinzi sa fie utilizat la potentialul maxim, atunci iti recomandam sa vopsesti peretii din baie in culori deschise. Desi culoarea alba poate sa fie uneori considerata o nuanta plictisitoare sau prea comuna, impreuna cu corpurile de iluminat si oglinzile vei putea crea efecte spectaculoase iar in momentul in care vei patrunde in interior iti garantam ca iti va placea totul.