Cum se utilizează corect generatoarele de curent

Știm că generatoare de curent sunt acele dispozitive care transformă energia. Generatoare de curent sunt dispozitive care transformă energia mecanică în energie electrică.

Transformarea din energia electrică în energie mecanică este făcută de electromotoare. Între generatorul electric si electromotor funcționează cam pe același principiu. Motorul electric trifazat este cel mai des întâlnit motor electric de curent alternativ.

Generatoarele electrice trebuie manevrate cu grijă, respectând exact recomandările de utilizare, pentru o viață cat mai lunga si o funcționare corecta.

Pentru a utiliza corect generatoare electrice, trebuie să urmați următoarele indicații:

  • La realimentare, acest lucru trebuie făcut atunci când motorul este oprit
  • Dacă este posibil, conectați un conector de împământare
  • Conductoarele și conectoarele conectate la generatoare trebuie utilizate cu grijă, altfel riscați un șoc electric
  • Când vine vorba de depozitare, este important să alegeți un spațiu sigur pentru depozitare.
  • E nevoie de atenție si grija pentru manipularea combustibilului.
  • Zonele în care trebuie utilizate generatoarele trebuie ventilate pentru a evita concentrația de monoxid de carbon
  • În cazul declanșării întreruperilor, verificați întotdeauna conexiunea și buna instalare a diferitelor echipamente conectate la generatoare
  • În timp ce generatoarele funcționează, nu le atingeți niciodată, deoarece acest lucru poate provoca arsuri severe ale pielii.

Pe de altă parte, trebuie să se țină seama de faptul că generatoarele electrice trebuie să fie întreținute în mod corespunzător pentru a evita problemele de funcționare, dar și pentru a-și prelungi durata de viață. Acest lucru va asigura funcționarea corectă fără întreruperi de curent. După reglarea puterii și achiziționarea generatoarelor electrice, sunteți la un pas să începeți să le utilizați și pentru această trebuie să știți cum să începeți.

Ce trebuie să știți pentru a porni generatoarele electrice:

În primul rând, trebuie să plasați generatorul într-un loc stabil .

Verificați dacă există combustibil în rezervor și, dacă este vorba de un motor în 4 timpi, verificați nivelul uleiului. Confirmați că conexiunile echipamentului care va fi asociat sunt compatibile. Porniți întrerupătorul (apăsați butonul ON) și robinetul, dacă este necesar. Pentru a porni la temperatură scăzută, trebuie să conectați dispozitivul de pornire.

Dacă pornirea este manuală, trebuie să se tragă cablul de pornire, dacă demarorul electric trebuie să pornească sistemul. La câteva minute după pornire, asigurați-vă că demarorul electric este oprit.

La sfârșit, trebuie să deconectați toate conexiunile și să puneți comutatorul în modul OFF, dacă este necesar robinetul de combustibil trebuie de asemenea oprit. Nu lăsați niciodată să se scurgă combustibilul când aparatul este pornit.

Unul dintre pașii cheie în alegerea unui generator este determinarea puterii de care aveți nevoie pentru a alimenta echipamentul pe care doriți să îl alimentați. Utilizați întotdeauna corect generatoarele electrice și obțineți eficiență energetică maximă!