Biologia este știința care se ocupă cu studiul organismelor vii animale sau vegetale și are scopul de a pregăti insul, aflat încă la statutul de elev, constant pentru integrarea sa optimă în viața activă. De asemenea, prin studiul acestei discipline se urmărește oferirea unei educații de sănătate noii generației, formarea unui comportament ecologic și responsabil față de ei înșiși, față de mediu și de tot ceea ce ne oferă natura, dar și o inițiere în specialitate, ca punct de bază și de orientare școlară și profesională.
Acum, echipa Delfin, vine în sprijinul elevilor din ciclul inferior al liceului cu o nouă gamă de materiale destinate studiului biologiei de clasa a IX-a. Cele mai bune manuale de biologie de clasa a IX-a disponibile, acum, pe site-ul nostru sunt următoarele:
- Huţanu Elena, Manual pentru clasa a IX-a, București, Didactică și Pedagogică, 2019.
- Tatiana Țiplic, Sanda Litescu, Cerasela Paraschiv, Manual pentu clasa a IX-a, București, Aramis, 2007.
- Gheorghe Mohan, Gabriel Corneanu, Aurel Ardelean, Manual pentu clasa a IX-a, București, Corint, 2004.
- Aurora Mihail, Ioana Ariniș, Manual pentru clasa a IX-a, București, All, 2004.
- Ionel Roșu, Călin Istrate, Aurel Ardelean, Manual pentru clasa a IX-a, București, Corint, 2004.
- Zoe Partin, Manual pentru clasa a IX-a și a X-a. Școala de arte și meserii, București, Corint, 2004.
- Aurora Mihail, Ioana Ariniș, Teste de biologie pentru clasa a IX-a, București, All, 2000.
Fiecare manual de biologie pentru clasa a IX-a a fost realizat conform programei școlare și beneficiază de avizul Ministerului Educației și Cercetării.
În redactarea lor, autorii au ținut cont de crearea unui conținut accesibil, astfel încât manualul să poată fi parcurs cu ușurință de către elevi. Conținutul este unul complex, captivant, îmbogățit cu imagini, scheme, tabele, întocmai pentru a dinamiza ora și a întreține adesea o linie de dialog între profesor și elev. Totodată s-a încercat introducerea, cât mai frecventă, a unor aplicații, exerciții, invitații de realizare a unor portofolii, proiecte, lucruri în echipă prin care elevul să-și cultive interesul pentru realizările și descoperirile din domeniul științelor și să-și alimenteze/ să-și întărească motivația de a se informa și de a se documenta din materiale științifice, promovând o învățare prin descoperire.
Prin urmare, poti sa alegi un manual biologie clasa 9 ce va conține noțiuni teoretice legate de diversitatea lumii vii (virusuri, regnuri etc.) de celulă ca unitate structurală și funcțională a vieții (compoziție, tipuri fundamentale de celule, structură/ultrastructura/ rol, diviziune celulară etc.) și despre ereditatea și variabilitatea lumii vii ( concepte, mecanismele transmiterii caracterelor ereditare, recombinare genetică, ereditare extranucleară, influența mediului asupra eredității, genetica umană etc.), dar și lucrări practice care-l vor implica pe elev în activităţi de investigare a structurilor, a fenomenelor şi proceselor desfăşurate în natură, spre descoperirea diversităţii şi unităţii lumii vii, a explicaţiei adaptărilor organismelor la variaţiile factorilor de mediu, spre cunoaşterea şi rezolvarea problemelor ce privesc sănătatea omului şi a mediului etc.
Cu ajutorul acestor materiale, lecțiile de biologie le vor dezvolta elevilor interesul față de societate și îi va motiva să se implice mult mai mult în rezolvarea unor probleme de interes global.
Așadar, manualul de biologie destinat elevilor de clasa a IX-a se prezintă ca un ghid necesar demersului didactic, întrucât contribuie la cercetarea și cunoașterea lumii vii și răspunde curiozităților elevilor legate de mediul înconjurător. Pentru a avea o idee și mai clară despre oricare dintre aceste manuale de biologie, vă rugăm să deschideți link-ul pe care vi l-am atașat, mai sus, în descriere. Din experiența noastră în domeniul Biologiei, vă recomandăm să alegeți unul dintre manualele regăsite la noi, fiind convinși că veți avea rezultate remarcabile cu ajutorul lor.