Cum sa ii faci pe cei mici sa iubeasca jocurile de societate

În lumea de azi, plina de tehnologie, mulți oameni au uitat de toate jocurile de societate sau le considera ca fiind de modă veche. Stim insa ca electronica pur și simplu nu poate înlocui avantajele pe care le au copiii prin jocurile clasice, nu-i asa?

Solutia este să ținem cont de moderație și să ne asiguram că cel mic primește o experiență echilibrata de joaca. Asadar, joaca afara, jocuri de societate, iPad si jocuri electronice, insa in echilibru. 

Ce sunt insa jocurile de societate? In general orice joc practicat pe o placă care necesită mai mulți jucători să-și mute piesele pe un anumit traseu. Unele necesită utilizarea strategiei, în timp ce altele implică doar hazardul, iar altele includ un pic din ambele.

Beneficiile lor includ:

– pot promova dezvoltarea de deprinderi cognitive diverse, inclusiv atenție susținută, logică, raționament și gândire critică. 

– susțin dezvoltarea social-emoționala, perseverenta, actionarea pe rând și răbdarea. 

– oferă, de asemenea, oportunități pentru dezvoltarea abilităților motorii (cum ar fi coordonarea ochi-mână); abilități vizuale, spațiale, perceptive si comunicare. 

– acceptă multe abilități academice, de la matematică, la studii sociale și alfabetizare. 

– prezintă și o oportunitate minunată de petrecere a timpului în familie, care este prea des trecut cu vederea (devenim mai ocupați și tot mai ocupați).

– provocarea jocurilor de masă este aceea că adesea nu oferă aceeași mulțumire imediata (satisfactie instanta) pe care mulți copii o experimentează acum cu jocurile electronice și dispozitivele mobile.

Ce poti asadar sa faci pentru a ii atrage pe cei mici inspre aceste jocuri?

  1. Joaca-te cu ei

Invata-i, supravegheaza-i si se vor putea apoi juca si singuri (daca sunt suficient de mari). 

  • Cititi instructiunile intai

Explicati-le celor mici intr-un mod pozitiv si clar. Fiti atenti, asteptati-va randul si mergeti inainte!

  • Invatati din mers

Nu trebuie sa stiti chiar toate regulile; pe unele le veti prinde din mers. Foloseste instructiuni rapide, scurte.

  • Permite-le prichindeilor sa aleaga ce vor sa joace

Intr-un mediu pozitiv, cei mici vor asocia jocurile de societate cu distractia. Este bine sa aiba din ce sa aleaga, un singur joc nu va atrage niciodata!

  • Incepeti cu jocurile interactive

Nu ne dorim ca cei mici sa isi piarda concentrarea pe parcurs, corect? De aceea este recomandat sa incepem cu jocuri ce permit interactiunile.

  • Incepeti cu jocurile care au un final relativ rapid

Lucru adevarat in special pentru cei mici sau care nu sunt obisnuiti cu aceste tipuri de jocuri.

  • Gasiti mereu ceva nou, in timpul jocului

Animati-l, adaugati mereu sare si piper, schimbati pozitiile, tocmai pentru ca cei mici sa nu se plictiseasca.

Te-am facut sa iti dai seama cat de importante sunt aceste jocuri de societate? Ai nevoie de o reimprospatare a stocului?Poti sa o faci chiar acum, de pe kizo.ro !