Noi tehnologii de fabricare a rulmentilor

noi tehnologii de fabricare a rulmentilor

Rulmentii cu bile pot fi o componenta relativ simpla, dar o multime de inovatii si inginerie sunt implicate in producerea de rulmenti cu bile care sunt mai eficienti, mai durabili si mai rentabili. De departe, cel mai important aspect al productiei de rulmenti cu bile de inalta calitate il reprezinta materialele utilizate. Materialele noi si mai bune si procesele metalurgice au produs o serie de inovatii in fabricarea rulmentilor cu bile. Iata primele trei inovatii si tendintele emergente in materie de materiale pentru rulmenti:

Bile din otel cromat

Otelul cromat folosit la fabricarea rulmentilor cu bile de inalta precizie trece prin etape suplimentare de topire pentru a produce un otel cu o granulatie extrem de fina, rezultand rulmenti cu bile de precizie mult mai silentiosi decat rulmentii traditionali cu bile. In plus, inovatiile in otelul utilizat in rulmentii cu bile cromate au permis rulmenti care au duritate mare, rezistenta la uzura si durata de viata mai mare. De asemenea, atunci cand folosesti o presa de rulmenti, acesti rulmenti sunt mult mai rezistenti.

Bile din carbura de tungsten

In unele aplicatii, rulmentii traditionali cu bile din otel inoxidabil pur si simplu nu au suficienta duritate si stabilitate dimensionala pentru a rezista la uzura constanta si la impactul necesar. Aceste aplicatii includ supape hidraulice, rulmenti cu sarcina mare si conditii de temperatura ridicata. In trecut, rulmentii cu bile din otel utilizati in aplicatii precum acestea trebuiau pur si simplu inlocuiti periodic. Acum, insa, datorita inovatiilor in metale extrem de dure, cum ar fi carbura de tungsten, rulmentii cu bile folositi in aplicatii chinuitoare pot avea inca o durata de viata remarcabil de lunga la oboseala.

Rulmentii cu bile din carbura de tungsten sunt atat rezistenti la uzura, cat si la coroziune, potriviti pentru conditii de stres ridicat, impact ridicat, lubrifiere scazuta si conditii de temperatura ridicata. Sunt printre cei mai durabili si de lunga durata rulmenti cu bile de pe piata astazi si sunt solutia perfecta pentru o mare varietate de aplicatii.

Bile de plastic multicolore

Nu cu mult timp in urma, ideea de a folosi rulmenti cu bile din plastic in orice aplicatii, cu exceptia celor mai mici aplicatii de sarcina, ar fi fost in afara domeniului posibilitatii. Acum, insa, datorita inovatiilor in tipurile de plastic disponibile, rulmentii cu bile din plastic sunt o solutie foarte functionala si accesibila pentru o utilizare intr-un numar mare de aplicatii.

Rulmentii cu bile din plastic sunt inca cel mai bine utilizati in situatii de sarcina scazuta, cu toate acestea, sunt suficient de durabili pentru a avea o durata lunga de viata la oboseala in medii cu temperatura scazuta si stres scazut. Rulmentii cu bile din plastic sunt, de asemenea, complet rezistenti la coroziune, au o rezistenta ridicata la impact si necesita putina lubrifiere. Cel mai bine, rulmentii cu bile din plastic sunt rapid de fabricat si sunt disponibili pentru livrare imediata.

Pe masura ce progresele in materie de plastic produc materiale care sunt si mai durabile si mai rezistente la uzura, rulmentii cu bile din plastic vor deveni o solutie din ce in ce mai viabila pentru tot mai multe aplicatii.