Protectia muncii – confort si siguranta deplina

Toti angajatorii, indiferent ca este vorba despre companii mici, mijlocii sau mari trebuie sa puna mare accent pe protectia muncii   pentru ca toate activitatile de la locul de munca sa fie realizate in cele mai bune conditii. Unii muncitori sunt mai mult expusi ecat altii la riscuri profesionale, in functie de domeniul in care activeaza. Aceste riscuri pot fi limitate sau chiar eliminate in unele situatii de catre angajator iar angajatul, trebuie sa respecte cu maxima prezicie masurile luate. Vezi exemplu aici https://protectia-muncii.org/preturi/asistenta-ssm-si-psi/

Normele de protectie in munca sunt reglementate de lege iar masurile angajatorilor au rolul de a controla riscurile de vatamare si imbolnavire a muncitorilor. De asemenea, conform reglementarilor legale trebuie fiecare persoana trebuie sa prezinte la angajate fisa de aptitudini, pentru a arata ca este apta pentru a desfasura munca propusa. Atunci cand normele de securitate sunt respectate integral se mentine integritatea fizica si psihica a tuturor celor care participa la procesul de munca. Scopurile principale ale protectiei muncii sunt mentinerea sanatatii  muncitorilor si asigurarea celui mai inalt nivel de siguranta la serviciu. Deseori se intampla numeroasele accidente dintr-o simpla neatentie, de aceea angajatorii trebuie sa fie foarte atenti la modul in care manevreaza utilajele sau cum folosesc substantele nocive. Nimeni nu vrea sa se confrunte cu evenimente nedorite la locul de munca, cum ar fi vatamarea fizica, emotionala sau psihica sau uneori chiar decesul. 

Cei care nu respecta normele de securitate, inseamna ca nu-si respecta obligatiile legale si vor fi sanctionati conform legii. Acest lucru este valabil atat pentru angajatori, cat si pentru angajatii care ignora masurile de protectia muncii impuse de angajatori.

Protectia muncii in Romania este reglementata de un cadru legal al caror prevederi se refera direct la sanatatea si securitatea in munca. Toti cei care au o viata profesionala, indiferent de domeniul in care muncesc trebuie sa fie protejati la locul de munca.

In caz contrar, pot aparea incidente periculoase si  evenimente neprevazute care pot pune in pericol viata muncitorilor, fie ca este vorba despre o explozie, un incendiu, o avarie sau un accident tehnic.

Orice actiune care duce la disfunctionalitatea unei activitati sau a unui echipament de munca poate duce la situatii nedorite. Uneori pot aparea accidente de munca care nu afecteaza starea de sanatate a lucratorilor, dar produc daune materiale. Indiferent de repercursiunile negative aparute aceste accidente trebuie mentionate in raport si trebuie luate toate masurile necesare pentru inlaturarea acestora. Colaborand cu o echipa de protectie a muncii eficace ai certitudinea ca afacerea ta se dezvolta armonios. Nu uita ca avantajele oferite sunt pe termen lung de aceea merita sa accesezi site-ul online www.protectia-muncii.org