Vitamine fără fier pentru femeile în vârstă

Fierul este esențial pentru sanatate la toate vârstele. Aveți nevoie de el pentru a transporta oxigenul în jurul sistemului dvs. – celulele necesită un aport constant de oxigen doar pentru a-și îndeplini sarcinile de zi cu zi. Dar fierul tău are nevoie să se schimbe pe măsură ce îmbătrânești. Acesta este motivul pentru care este important să selectați tipul potrivit de supliment de vitamine sau multivitamine pentru vârsta dvs. În caz contrar, ați putea obține mai mult decât dublul cantității de fier de care aveți nevoie zilnic.

slujbele de zi cu zi. Dar fierul tău are nevoie să se schimbe pe măsură ce îmbătrânești. Acesta este motivul pentru care este important să selectați tipul potrivit de supliment de vitamine sau multivitamine pentru vârsta dvs. În caz contrar, ați putea obține mai mult decât dublul cantității de fier de care aveți nevoie zilnic.

Cantitatea de fier în multivitamine

Un supliment general multivitaminic care furnizează 100 la sută din valoarea zilnică a fierului vă oferă 18 miligrame de mineral, explică Biroul Suplimentelor Dietetice. Aceasta depășește cantitatea de fier necesară în fiecare zi după vârsta de 50 de ani. Recomandarea dvs. este de doar 8 miligrame pe zi în această etapă a vieții.

De ce se schimbă nevoile tale

Când ai vârsta fertilă și ai menstruația lunară, pierzi puțin sânge. Această pierdere de sânge are ca rezultat o anumită pierdere de fier, mai ales dacă în mod obișnuit aveți perioade grele. În plus, dacă rămâneți gravidă, volumul de sânge crește, necesitând și mai mult fier în sistemul dumneavoastră. Dar când menopauza începe și ciclurile lunare încetează și nu mai puteți rămâne gravidă, nivelul de fier ar trebui să rămână stabil. Acesta este motivul pentru care în această etapă a vieții, nevoile dvs. de fier scad de obicei.

Consum zilnic maxim

Este puțin probabil să obțineți prea mult fier doar din dieta dvs., deși puteți supradoza rapid cu un supliment de fier. Cea mai mare cantitate de fier pe care ar trebui să o aveți într-o zi dintr-o combinație de alimente și suplimente alimentare este de 45 de miligrame, precizează Consiliul pentru Alimente și Nutriție al Institutului de Medicină. Prea mult fier în sistemul dumneavoastră duce la constipație, dureri de burtă, vărsături și leșin. Dacă luați în doze foarte mari de peste 60 de miligrame pe kilogram de greutate corporală, organele dvs. pot începe să se închidă și puteți aluneca în comă. În cele din urmă, toxicitatea fierului poate fi fatală.

Ce anume sa cauti

Când cumpărați suplimente, căutați altele care sunt destinate femeilor în vârstă. Majoritatea producătorilor au o linie concepută pentru femeile cu vârsta peste 50 de ani. Citiți eticheta cu informații nutriționale pentru a vedea dacă conține fier – multe multivitamine pentru acest grup demografic nu oferă fier. Dacă suplimentul are fier, nu ar trebui să aibă mai mult de 45% din valoarea zilnică. În acest fel, veți obține doar cele 8 miligrame recomandate femeilor aflate în postmenopauză. Cu toate acestea, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a începe să luați un supliment suplimentar. Doriți să vă asigurați că primiți dozele corecte de toți nutrienții.

Articol optimizat pentru motorul de cautare Google de centruldebusiness.ro