3 tipuri de avocați cheie de care ai nevoie pe parcursul vieții

Prevenția este cheia unei vieți fericite. Însă, oricât am încerca să ne ferim de o serie de situații neplăcute sau de necesitatea de a solicita ajutor de specialitate, cum e un birou de avocatură, anumite lucruri nu pot fi prevenite. Ca de exemplu, te poți afla în situația unui incident nefericit – poate nu ți se acordă anumite drepturi la locul de muncă sau acestea îți sunt încălcate, fie ai nevoie de un avocat bun pentru un partaj sau ești implicat într-un accident rutier în care ești proclamat drept vinovat pe nedrept.

Nu ar trebui să privim cu reticență ideea de a apela la un avocat ori de câte ori simțim nevoia, cu atât mai mult pentru că, un avocat bun ne poate ajuta să rezolvăm multe probleme fără complicații sau neplăceri mult mai ample. Deși serviciul de consultanță poate necesita un cost, acesta poate fi mult mai redus față de onorariul pe care este necesar să-l acorzi unui avocat tradițional. Așa că, la Ad-avocat, avocat mostenire, litigii, recuperare creante etc, vei găsi întotdeauna îndrumare specifică și ajutor în soluționarea tuturor problemelor și a litigiilor.

Top avocați de care ai nevoie pe parcursul vieții

Nu orice persoană se naște pentru a avea o vocație de antreprenor, însă orice persoană poate întâlni o serie de probleme familiale sau se poate afla în situația neplăcută în care să preîntâmpine probleme la angajare sau erori medicale, fie oricare dintre aceste accidente descrise in articolul de pe https://www.finantistii.ro/4-accidente-frecvente-in-timpul-verii-si-cum-le-puteti-evita/. Așadar, în cele ce urmează vom aminti câțiva avocați esențiali pe care oricine ar putea avea nevoie oricine, fie pentru un sfat, fie pentru ajutor în litigii.

Avocat drept civil

Avocatul specializat în drept civil are posibilitatea de a te îndruma în situațiile care implică probleme cu privire la proprietăți, vânzări, achiziții sau închirieri, ajutor în obținerea extrasului de carte funciară ce poate fi utilizat în tranzacțiile imobiliare, în cazul în care se dorește dezbaterea unei moșteniri sau atunci când există o infracțiune (uzurpaciune, înșelăciune etc.). De exemplu, fie că dorești să te reprezinte o persoană într-un proces legal, fie că dorești să beneficiezi de un ajutor de încredere în tehnoredactarea și/sau obținerea unor documente de uz larg, Ad-avocat îți poate veni în ajutor prin intermediul unui avocat în drept civil.

Avocat drept medical

Dacă te afli în situația în care ți s-a făcut o intervenție medicală pe care o consideri greșită sau dacă ești un medic acuzat că a comis o eroare ce încalcă actul medical, poți apela la un avocat specializat în drept medical care poate dovedi cauza problemei și să o soluționeze în termenii legii. Te poți adresa unui avocat și în cazul în care deții un cabinet și ai o serie de probleme cu furnizorii de articole și accesorii medicale precum: materiale expirate, defecte, erori de livrare ce pot afecta capacitatea de funcționare etc.

Avocat dreptul familiei

La un avocat specializat în dreptul familiei poți apela în momentul în care dorești să realizezi un divorț, dacă dorești ajutor în cazul unei adopții sau pentru a reuși în mod eficient să împarți bunurile familiale, să ajungi la un consens echitabil cu privire la împărțirea programului de vizită al copilului sau al tutelei, fie atunci când dorești să emigrezi (caz ce poate fi anevoios în cazul în care se dorește migrația alături de un copil minor). Pentru că problemele familiare sunt extrem de delicate, avocatul va ști în mod precis cum să abordeze fiecare caz în parte pentru a oferi soluții viabile.

Desigur, pot fi mai multe situații în care poți avea nevoie de un avocat și te poate pune în dificultate procesul de selecție al acestuia. Totuși, informându-te de pe https://www.agerpres.ro/ots/2019/10/11/cauti-un-avocat-cum-iti-dai-seama-specializarea-de-care-ai-nevoie–640352 și solicitând o ședință de consultanță prin Ad-avocat la care vei lua legătura în mod cert cu avocatul de care ai nevoie, fără stres.