Amintiri cu iz de copilărie

Sursa: Pinterest

Activitățile din a mea copilărie nu erau diferite de-ale unui copil crescut în provincie. Asta înseamnă că, da, activitățile mele se desfășurau cel mai des afară, sub cerul liber, și-i împlica pe toți copiii care locuiau pe strada mea. Desigur, existau niște ore prețioase, de regulă cele de dinaintea somnul de prânz, în care eu aveam un ritual, care s-a păstrat oarecum și-n prezent. E vorba de binemeritatele ore petrecute în fața televizorului, urmărind desenele preferate.

Prin `90 nu erau foarte multe desene care se difuzau la TV, așa că nu aveai cum să fii foarte pretențios. Oricum, din câte știu eu, noi am fost mult mai norocoși la capitolul acesta decât părinții noștri. Oricum, revenind la desene, în copilărie, urmăream desene animate precum: „Tom și Jerry”, ”Franklin, țestoasa”, ”Looney Tunes”, ”The Flintstones”, Scoogy-Doo”, The Powerpuff Girls”.

Și să știți că nu întâmplător le-am numit punctual pe respectivele animații. Ele sunt filmele care mi-au marcat copilăria, și pe care probabil o să le caut să i le ofer spre vizionare și copilului meu.

Sursa: Cinemagia

Poate vă-ntrebați de ce anume au rămas de referință aceste animații. Ei bine, un motiv ar fi faptul că era subiectul principal al discuțiilor mele cu ceilalți prieteni, de pe stradă. Stăteam ore-n șir și povesteam și dezbăteam ceea ce se întâmplă în episoadele respective. Și să nu mai povestesc de partea în care ajungeam să aplicăm ceea ce vedeam în animațiile acelea. De regulă aceste aventuri se finalizau cu haine murdare, căutări ale părinților, și nelipsitele promisiuni cu ”nu mai fac”.

În plus, grație acestor animații imaginația mea creștea pe zi ce trece. Ulterior, am ajuns să scriu chiar eu diverse povești, pe care, cu mândrie, i le prezentam doamnei învățătoarei.

Și să știți că activitățile mele prezente nu s-au schimbat atât de mult. Acum, serialele au luat locul animațiilor, iar poveștirile prezentate învățătoarei au fost înlocuite cu articole în revista de celebrity la care lucrez ori cu articole pe acest blog.

Vă invit, așadar, să-mi povestiți și voi care au fost desenele care v-au marcat copilăria!

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog2016!

Related