Cu asta mă ocup, și zic eu – mă pricep. La vedete mă refeream, nu la organizarea evenimentelor. Scriu zi de zi despre viața lor, așa că nu sunt multe lucruri care-mi scapă atunci când pregătesc un material pentru revistă sau pentru site-ul revistei la care lucrez. Totuși, în cariera mea am fost nevoită să organizez două-trei evenimente. Prima oară a fost vorba de un film lansat în România, în colaborare cu revista Tabu, la care lucram pe atunci, iar, recent, am avut de-a face cu petrecerile revistei de celebrități, la care lucrez de un și jumătate deja.
Ei bine, iată cum să ai un eveniment cu vedete reușit!
Stabilirea clară a motivului evenimentului. În cazul nostru, era vorba de o petrecere tematică, anuală, care venea în întâmpinarea premiilor date de Academia de Film. Așadar, urmăream să facem cunoscuți nominalizații la aceste premii și aflarea preferaților din rândul publicului român.
Așadar, încă din ”fașă”, evenimentul nostru trebuie să aibă o temă bine stabilită, un public-țintă ales (cinefil, în cazul nostru), și o agendă de parcurs (câteva puncte cheie – pe care trebuie să le parcurgem pe parcursul evenimentului).
Trebuie să alegi o zi potrivită
Alegerea unei date favorabile. Ați crede că-n România nu se organizează evenimente ca la Hollywood, cu covorul roșu și toate cele, însă este o impresie proastă. În ultimii ani, brandurile organizează tot mai des astfel de evenimente. Așadar, începe să fie din ce în ce mai greu să alegi o dată în care să nu aibă loc un alt eveniment. Nu de alta, dar nu va sta niciun invitat cu hainele în portbagaj să participe la două evenimente în aceeași seară. Mai ales atunci când vorbim invitați – vedete.
Găsirea unui locații pentru un eveniment potrivită. Trebuie să recunosc că cea mai la îndemână soluție este să organizezi evenimente la hotel. Ai suficient spațiu, este deja amenajat stylish, și, poate, hotelul este plasat destul de bine, încât să poată fi găsit de oricine. Că doar nu vă închipuiți că dacă-l faceți în mijlocul câmpului ajung foarte mulți. Eu, personal, am refuzat participarea la evenimente care s-au desfășurat la ieșirea din oraș.
Hotel Golden Tulip Times
Echipă numeroasă. Ai nevoie de multe persoane pentru ca un eveniment să iasă bine. Evident, toți cu sarcini bine definite, pe care tu trebuie să te asiguri că le duc la capăt. Util ar fi stabilești pentru ei termene limită. Așa nu te trezești că cineva n-a făcut la timp nu știu ce.
Desfășurătorul evenimentului
Desfășurător. Pas cu pas, evenimentul trebuie parcurs pe „hârtie”. Toate momentele evenimentului trebuie să fie prevăzute într-un anumit interval. Nu e de dorit ca speech-ul de început să se suprapună cu sosirea pe covorul roșu al vedetelor. Nu degeaba punctez asta, ci din cauză că, la mai toate evenimentele, se-ntâmplă asta. Fără un desfășurător nu există un eveniment cu vedete reușit.
GoodyBag
Invitații potriviți. Atunci când alcătuim lista de invitați să nu pierdem din vedere tema evenimentului. Invităm doar oameni relevanți pentru scopul petrecerii noastre. Lansăm un produs cosmetic – invităm presa specializată (bloggeri, jurnaliști), vedete, dar și persoane care ne pot ajuta să ne promovăm produsul.
”GoodyBag„. Știm cu toții că nu poți să lansezi un produs fără a le da invitaților să ”guste” din ceea ce tu încerci să promovezi. Nu te poți aștepta să ducă vestea mai departe, dacă nu știe despre ce vorbește.
Feedback. E important să nu uităm să cerem feedback. Sunt o mulțime de modalități pentru a face asta.
Trimite mulțumiri. Mi se pare elegant și de bună creștere să mulțumești cumva pentru prezență. Așadar, nu e de dorit să se sară peste acest pas. Așadar, voi ce idei aveți pentru a avea un eveniment cu vedete reușit?
Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2016!
Sursa foto: Hepta / Pinterest / Hotel Golden Tulip Times