Beneficiile uimitoare ale consumului de ciuperci

Atata timp cat va puteti aminti, ciuperca este o leguma „magica”; culturile din intreaga lume au mancat sau au folosit ciuperci medicinale timp de secole, patria lor principala fiind Egiptul antic. Adica, vorbim despre un aliment la fel de vechi ca cea mai veche civilizatie de care epoca noastra actuala este constienta.

Acest aliment nemuritor s-a dovedit a avea numeroase beneficii pentru sanatate,in special legate de continutul sau de proteine, vitamine si alti compusi care se gasesc in special in ciuperci. Oricine si-a trait toata viata mancand ciuperci va sti ca, pe langa faptul ca este o mancare delicioasa si ca are arome diferite in functie de specia sa, este o leguma puternica, cu mai multe beneficii.

Exista multe tipuri de ciuperci  in intreaga lume, unele comestibile si unele extrem de otravitoare. Printre comestibile, aproximativ o mie de specii si soiuri fac parte din obiceiurile culinare ale umanitatii, potrivit cercatarilor efectuate. Exista numeroase tipuri de ciuperci dar printre ele, exista una speciala, din care se poate prepara un “ elixir al vietii” si anume:

Kamboucha

Ciuperca Kombucha este oferita ca un elixir al vietii si un leac pentru multe boli. Kombucha este cunoscut in principal ca un ceai, care se face cu ciuperca miraculoasa.

Ceaiurile Kombucha va pot interesa daca:

Cauti o alternativa racoritoare, sarace in zahar, la bauturile racoritoare zaharoase.

  • Sunteti in cautarea pentru suplimente pentru ceaiul de zi cu zi
  • Acordati atentie nutritiei constiente si ingredientelor alimentare
  • Sunteti constienti de importanta intestinului pentru starea generala de sanatate
  • Sunteti in cautarea pentru o aroma cu mai multe fatete
  • Vrei o bautura ieftina si gustoasa
  • Doriti sa evitati bauturile racoritoare conventionale din supermarket

 

Impartasim cateva beneficii ale consumului de ciuperci in general:

  • stimuleaza sistemul imunitar

Lentinul stimuleaza sistemul imunitar, la fel ca beta-glucanul, un tip de zahar care se gaseste in celulele peretilor fungici. Beta-glucanul se gaseste in multe specii de ciuperci, chiar si in cele mai comune, cum ar fi ciupercile.

  • Ajuta la scaderea colesterolului

In general, ciupercile nu contin colesterol, dar sunt, de asemenea, o sursa buna de chitina si beta-glucan, care sunt fibre care scad colesterolul. Intr-un studiu din 2012, publicat de International Journal of Medicinal Mushrooms, ciupercile roz de stridii s-au dovedit o reducere a colesterolului total si LDL („colesterolul rau”). Pe de alta parte, ciupercile  contin un compus care ajuta ficatul sa proceseze colesterolul si sa-l elimine din sange, potrivit lui Andrew Weil, fondatorul Centrului pentru medicina integrativa din Arizona. Alti cercetatori subliniaza ca ciupercile contin fitonutrienti puternici care ajuta la prevenirea lipirii celulelor de peretii vaselor de sange, ceea ce mentine tensiunea arteriala sanatoasa.

  • Au un continut ridicat de vitamine B si D

Ciupercile sunt un fontanal al vitaminei D,deoarece aceste culturi sunt expuse la cantitati mici de lumina ultravioleta. Ciupercile si ciupercile cremini, in special, sunt bogate in vitamina D, dar, in plus, cremini au, de asemenea, o cantitate mare de vitamina B12 (un plus pentru vegetarieni, deoarece o astfel de vitamina se gaseste cel mai adesea in produsele de origine animala). Vitamina B are capacitatea de a transforma alimentele in combustibil pentru corpul nostru, oferindu-ne energie.